Τάρτα με σοκολάτα γάλακτος, τζίντζερ και καραμελωμένο ανανά

18 Νοεμβρίου 2015
Υπέροχο και σοκολατένιο...
 
Συστατικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Για τη γέμιση

  • 250 ml γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά
  • 500 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. τζίντζερ φρέσκο, χωρίς φλούδι τριμμένο

Για τον ανανά

  • 1 κονσέρβα ανανά
  • ολόκληρα γαρύφαλλα, ξύλο κανέλας, λίγη καστανή ζάχαρη

Για τη βάση

  • Χτυπάμε τα μπισκότα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τη σοκολάτα για να λιώσει και αυτή.
  • Προσθέτω τα μπισκότα που έχουν γίνει πια σκόνη στο τηγάνι με το βούτυρο και τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας. Βάζουμε το μείγμα στη βάση μίας φόρμας διαμέτρου 28 εκ με αποσπώμενη βάση.
  • Πιέζουμε με τη βάση ενός ποτηριού ή με ένα μπρίκι ώστε να συμπιέσουμε τα υλικά και να ενωθούν καλά. Φυσικά σηκώνουμε λίγη από τη βάση και στα πλάγια της φόρμας που καλό θα ήταν να είναι με αποσπώμενα τοιχώματα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε το γάλα με το τζίντζερ σε ένα κατσαρολάκι και το φέρνουμε σε βρασμό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σουρώνουμε.
  • Βάζουμε ξανά το γάλα στη φωτιά και το φτάνουμε σχεδόν σε θερμοκρασία βρασμού. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε 3 δόσεις ανακατεύοντας καλά.
  • Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά
  • Προσοχή χρειάζεται σε δύο σημεία. Κατ' αρχήν το γάλα να είναι καυτό και να το προσθέσουμε στη σοκολάτα που την έχουμε σε ένα μπολ σε 3 δόσεις ανακατεύοντας καλά καλά με ένα σύρμα πριν βάλουμε την επόμενη δόση. Με τον τρόπο αυτό γίνεται καλύτερα η κρέμα και γίνεται και πιο γυαλιστερή. Το δεύτερο σημείο είναι το βούτυρο το οποίο το προσθέτουμε στο τέλος να είναι λιωμένο. Αυτό με τη σειρά του βοηθάει και πάλι στην κρέμα να γίνει όμορφη.
  • Αφού ετοιμάσουμε τη γκανάζ την αδειάζουμε πάνω στην βάση της τάρτας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά καλά εκτός ψυγείου και μετά τη βάζουμε να παγώσει καλά στο ψυγείο.

Για τον ανανά

  • Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα καυτό τηγάνι με καστανή ζάχαρη και τα μυρωδικά. Αφήνουμε να καραμελώσουν. Βάζουμε το σιρόπι, το ξύλο κανέλας, και τα 3 γαρύφαλλα πάνω από στη τάρτα αφού πρώτα κρυώσουν καλά ο ανανάς και πολύ καλά να έχει παγώσει η σοκολάτα.
  • Προσοχή θέλει και στο σερβίρισμα της. Πρέπει να έχουμε ένα μαχαίρι ζεστό ώστε να κόβονται όμορφα τα κομμάτια. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε έχοντας ένα μπολ με ζεστό νερό και κάθε φορά που θέλουμε να κόψουμε ένα κομμάτι βουτάμε τη λάμα του μαχαιριού εκεί μέσα, και αφού τη σκουπίσουμε με ένα πανί κόβουμε το κομμάτι…

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ