Eggnog

<p><span>ν θέλετε να πάρετε μία γεύση απο την Παλιά Ευρώπη, δοκιμάστε ένα Eggnog, το ευρωπαϊκό χειμωνιάτικο ποτό, που σέρβιραν παραδοσιακά στα Εγγλέζικα αριστοκρατικά σαλόνια και αργότερα καθιερώθηκε από τους Αμερικανούς σαν το Χριστουγεννιάτικο ποτό της οικογένειας.</span><br /><br /><span>Υλικά (για 4 άτομα)</span><br /><span>240 μλ. διπλή κρέμα γάλακτος, ελαφρά κτυπημένη,</span><br /><span>12 αυγά</span><br /><span>60 γραμ ζάχαρη άχνη</span><br /><span>90 μλ. μπράντυ</span><br /><span>90 μλ. ουίσκι</span><br /><span>60 μλ. ρούμι</span><br /><span>60 γραμ . ζάχαρη άχνη</span><br /><span>μοσχοκάρυδο ψιλοτριμμένο</span><br /><br /><span>Εκτέλεση</span><br /><span>Σε μίξερ κτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και όλη την ποσότητα του αλκοόλ μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την βελούδινη υφή. Σε άλλο μπολ, κτυπάμε με σύρμα τα ασπράδια, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα, συμπληρώνοντας την υπόλοιπη ζάχαρη.</span><br /><span>Ενσωματώνουμε (ενώνουμε) τα δυο μείγματα και τα ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί η κρέμα (να ενωθούν καλά τα δύο μείγματα), ανακατεύοντας ελαφρά με μια απλή σπάτουλα.</span><br /><span>Σερβίρουμε σε ζεστές ψηλές κούπες, και γαρνίρουμε με πούδρα μοσχοκάρυδου</span></p>
<div><br /><a target="_blank">monopoli.gr</a></div>

Σχετικά άρθρα