Mulled White Wine

18 Νοεμβρίου 2015

Κλασσικό ποτό για το κρύο είναι το Mulled White Wine με ζεστό λευκό κρασί, διάφορους χυμούς φρούτων και κάποιο αλκοολούχο μπράντυ. Σίγουρα θα σας κρατήσει ζεστούς και μπορεί να γίνει εύκολα για πολλά άτομα.

Υλικά
1 μπουκάλι ξηρό λευκό κρασί
1 κομμάτι γλυκάνισο
2 φέτες φρέσκο τζίντζερ
3 σκελίδες πράσινο κάρδαμο
3 ολόκληρα γαρίφαλα
3 με 4 κουταλιές της σούπας μέλι
1/4 της κούπας μπράντι
1 Nashi (αχλαδόμηλο)

Εκτέλεση
Βάλτε το κρασί σε μεσαία κατσαρόλα με το γλυκάνισο, το τζίντζερ, το κάρδαμο, το γαρίφαλο και το μέλι (ξεκινήστε με 3 κουταλιές της σούπας και προσθέστε αργότερα, αν το θεωρήσετε απαραίτητο). Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το κρασί για τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά. Δοκιμάστε το κρασί και αν θέλετε προσθέστε μέλι. Ανάψτε πάλι τη φωτιά μέχρι να αρχίσει να βγάζει ατμούς και στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το μπράντι. Σερβίρετε σε κούπες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ