Λιγκουίνι με πέστο αβοκάντο

19 Νοεμβρίου 2015

Για τα λιγκουίνι

  • 500 γρ. λιγκουίνι 
  • πέστο αβοκάντο
  • καρύδια για το σερβίρισμα
  • τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
  • ντοματίνια κομμένα στη μέση για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα λιγκουίνι

  • Βράζουμε τα λιγκουίνι με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε, τα κρατάμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και όσο είναι ζεστά τα μακαρόνια, ρίχνουμε μέσα το πέστο με αβοκάντο.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγα καρύδια, τυρί τριμμένο και ντοματίνια.

Για το πέστο με αβοκάντο

Συστατικά
  • 2 ώριμα αβοκάντο (250 γρ.)
  • 20 γρ. βασιλικό
  • 50 γρ. ξηρούς καρπούς
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 – 100 ml ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το πέστο με αβοκάντο

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια εκτός από το λάδι.
  • Χτυπάμε 2 λεπτά μέχρι να σπάσουν τα καρύδια.
  • Τέλος, προσθέτουμε, το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα.
  • Χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το πέστο από αβοκάντο είναι έτοιμο.

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ