Γαρίδες με κουρκουμά και λουίζα

<p><span style="font-size: small;">Γευστικό, ελαφρύ και έθνικ!</span></p>
<p><strong><span style="font-size: small;">Υλικά</span></strong></p>
<ul>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;">16 γαρίδες μεγάλες</span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού κουρκουμά</span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;">1 φλιτζάνι φύλλα λουίζας</span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;">2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;">ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι</span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού πιπέρι πράσινο, χοντροκοπανισμένο</span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;">120ml λευκό κρασί</span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;">2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο</span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;">250γρ. ρύζι basmati (για το σερβίρισμα)</span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;">50γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκοπανισμένα για το σερβίρισμα</span></li>
</ul>
<p><strong><span style="font-size: small;">Διαδικασία</span></strong></p>
<div class="info-left-d">
<p class="red me-steps"><span style="font-size: small;">Καθαρίζετε τις γαρίδες, κρατώντας τα κεφάλια και τις ουρές τους.</span></p>
<p class="red me-steps"><span style="font-size: small;">Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο. Ρίχνετε τις γαρίδες και τις σοτάρετε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.</span></p>
<p class="red me-steps"><span style="font-size: small;">Σβήνετε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε το πράσινο πιπέρι, τον κουρκουμά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα φύλλα λουίζας και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοβράζετε για 3-4 λεπτά.</span></p>
<p class="red me-steps"><span style="font-size: small;">Βράζετε το ρύζι (κατά προτίμηση στον ατμό) και το σκεπάζετε με μια πετσέτα φαγητού μέχρι να το σερβίρετε. Σερβίρετε τις γαρίδες με το ρύζι και πασπαλίζετε με φιστίκια Αιγίνης.</span></p>
</div>
<div class="info-left-d"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ olivemagazine</span></div>
<div class="info-left-d"><span style="font-size: small;"><br /></span></div>
<div class="info-left-d"><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε ακόμα:</span></div>
<div class="info-left-d">
<p><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/161332/garides-frikase-me-stamnagkathi" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Γαρίδες Φρικασέ με Σταμναγκάθι</span></a></span></p>
<p><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/148759/kayteres-garides-cajun" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Καυτερές γαρίδες Cajun</span></a></span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα