Πρασόπιτα

2 Ιουνίου 2017

Υλικά

  • 4 πράσα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 100 γραμμάρια γραβιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αυγό
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Τρίβουμε τη γραβιέρα και την προσθέτουμε στα λαχανικά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα , αφού λαδώνουμε ανάμεσα από τα φύλλα με λίγο αγνό παρθένο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Διπλώνουμε τις άκρες από τα φύλλα. Αλείφουμε το αυγό πάνω στην πρασόπιτα. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια αλλά όχι μέχρι τον πάτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40' στους 180 βαθμούς.

ΠΗΓΗ http://akispetretzikis.com/

Δοκιμάστε επίσης:

Πράσα γιαχνί με μανιτάρια και πατάτες

Πίτα κουρού με σπανάκι και πράσα


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +43397+120241+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τι είναι αυτό που ψάχνεις στη ζωή σου;
Τι ψάχνω στη ζωή μου; Άλλος ψάχνει την...