Πρασόπιτα

20 Νοεμβρίου 2015
Συστατικά
  • 4 πράσα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 100 γραμμάρια γραβιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αυγό
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά. Τρίβουμε τη γραβιέρα και την προσθέτουμε στα λαχανικά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα , αφού λαδώνουμε ανάμεσα από τα φύλλα με λίγο αγνό παρθένο ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Διπλώνουμε τις άκρες από τα φύλλα. Αλείφουμε το αυγό πάνω στην πρασόπιτα. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια αλλά όχι μέχρι τον πάτο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40' στους 180 βαθμούς.

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ