Ρεβιθοσαλάτα με κινόα, δυόσμο και ρόδι

23 Νοεμβρίου 2015

Αντιοξειδωτική, γεμάτη βιταμίνες, υγιεινή και θρεπτική, με την κινόα να ενισχύει την πρωτεϊνη των οσπρίων, μια σαλάτα που τρώγεται νοστιμότατα σαν κύριο πιάτο.

Υλικά

  • 200γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
  • 100γρ. κινόα
  • 1 ρόδι σε σπόρους
  • ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Για τη σος
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι ή πετιμέζι
  • 1 κουτ. γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζετε.

Βήμα 2

Βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό την κινόα, για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αλλά χωρίς να παραβράσει. Τη στραγγίζετε.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα ρεβίθια, την κινόα, το ρόδι και το δυόσμο με λίγο αλάτι.

Βήμα 4

Χτυπάτε σε μπολάκι όλα τα υλικά της σος και την ανακατεύετε πολύ καλά με τη σαλάτα. Γίνεται νοστιμότερη αν την αφήσετε μισή ώρα στο ψυγείο, να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

 

olivemagazine.gr


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Βαρέθηκα τη μοναξιά: Πού να γνωρίσω κόσμο για συντροφιά;
Ειμαι μονιμα στενοχωρημενη νευριασμενη...
H άτυπη κατάθλιψη: Μελαγχολία, θλίψη και μελαγχολία
Νοιωθω ακριβως ετσι οπως περιγραφετε στο...