Μετανάστες έραψαν το στόμα τους στην Ειδομένη ζητώντας από τις Αρχές να ανοίξουν τα σύνορα (φωτο)

23 Νοεμβρίου 2015

Την απόγνωσή που βιώνουν οι μετανάστες από το Ιράν, όντας εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ, καταδεικνύει το γεγονός ότι έραψαν το στόμα τους και προχώρησαν σε απεργία πείνας για να τους επιτραπεί η διέλευση στη γειτονική χώρα.

Στο σημείο είναι συγκεντρωμένοι περίπου 1.000 μετανάστες από διάφορες εθνικότητες στους οποίους δεν επιτρέπεται η είσοδος στην ουδέτερη ζώνη. Οι πρόσφυγες φωνάζουν συνθήματα διαμαρτυρίας και έχουν υψώσει πανό ζητώντας να αρθεί η απαγόρευση.

Οι μετανάστες διανυκτερεύουν σε αντίσκηνα και έρχονται αντιμέτωποι με το τσουχτερό κρύο, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, περιμένοντας να αλλάξει κάτι στην υπάρχουσα κατάσταση.

Σημειώνεται ότι, όσοι θέλουν να επιστρέψουν στην Αθήνα, υπάρχουν λεωφορεία στο σημείο, με εισιτήριο 50 ευρώ, γεγονός που έχει δημιουργήσει αντιδράσεις σε εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ που επιχειρούν στον καταυλισμό και ζητούν την μείωση του.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν χθες, Κυριακή, στη δημοσιότητα έχει μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκεται στην Ειδομένη και εκατοντάδες πρόσφυγες από το Ιράν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και άλλες εθνικότητες αναζητούν άλλες διεξόδους, μετά την απόφαση των Σκοπίων να επιτρέπουν μόνο σε Σύρους, Αφγανούς και Ιρακινούς να περνούν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Ειδομένη: Πρόσφυγες έραψαν τα στόματά τους, ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα

koutipandoras.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ