Κρεμ μπρουλέ με raspberries

24 Νοεμβρίου 2015
 
 
 
Συστατικά
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 75 ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 1/3 στικ βανίλιας
  • 18 τεμ. raspberries
  • λίγη έξτρα ζάχαρη κρυσταλλική για το καραμέλωμα

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 100 βαθμούς στον αέρα και τη σχάρα την τοποθετούμε σε υψηλή θέση στο φούρνο (πάνω από τη μέση, ώστε να περνάει αρκετός αέρας κάτω από το ταψάκι)
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη μέσα στους κρόκους και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και 1 κ.σ. ζάχαρη. Με ένα μαχαίρι, κόβουμε το 1/3 από το στικ βανίλιας, το χωρίζουμε στη μέση, ξύνοντας το, βγάζουμε τους σπόρους του, και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά για να βράσει το μείγμα μας. Με το που πάρει μια βράση αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά γιατί δεν θέλουμε να παραβράσει το μείγμα μας.
  • Με μία κουτάλα, σιγά σιγά, ρίχνουμε το μείγμα της κατσαρόλας στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα (συνολικά ρίχνουμε περίπου 3 κουταλιές με την κουτάλα). Θέλουμε σιγά σιγά να ζεστάνουμε τους κρόκους.
  • Αν ρίξουμε όλο το καυτό μείγμα μέσα στους κρόκους, θα κάψουμε τους κρόκους και θα κάνουμε ομελέτα αντί για γλυκό. Μόλις οι κρόκοι ζεσταθούν θα ρίξουμε το μείγμα από το μπολ πίσω στην κατσαρόλα και αυτό το τελικό μείγμα θα το ρίξουμε σε ένα δοσομετρικό δοχείο.
  • Σε ένα ρηχό ταψί, τοποθετούμε τα άδεια μπολάκια για την κρεμ μπρουλέ.
  • Γεμίζουμε τα πυρίμαχα σκεύη αυτά με το μείγμα από το δοσομετρικό δοχείο.
  • Προσθέτουμε σε κάθε ένα από τα 6 σκεύη από 3 φρέσκα raspberries.
  • Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
  • Μόλις γίνουν, βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο μέσα στο ψυγείο.
  • Μόλις κρυώσουν, πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη από πάνω κάθε μία από τις κρέμες μας και καίμε τη ζάχαρη με το φλόγιστρο. 

Aν δεν έχουμε φλόγιστρο, βάζουμε στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία και σε υψηλή θέση τη σχάρα στην ένδειξη grill και καραμελώνουμε τη ζάχαρη εκεί! 

 

http://akispetretzikis.com/ 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ