Hot Gin Punch

24 Νοεμβρίου 2015

Πολλοί θεωρούν το gin σαν το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό. Την ίδια στιγμή ωστόσο, που η γεύση του στο πλαίσιο μιας ομιχλώδους και κρύας μέρας είναι καταπληκτική, κάνει εξαιρετικό «ζευγάρι» με τα φρουτένιας υφής κρασιά από τη Madeira και τα μπαχαρικά.

Υλικά : 

600g Gin

600g κρασί από τη Madeira ή ένα άλλο γλυκό κρασί

6 φλούδες λεμονιού

1 φέτα πορτοκάλι

3 μεγάλα κομμάτια ανανά

75g μέλι

25g φρέσκο χυμό λεμόνι

3 καρφάκια γαρίφαλου

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη

Γαρνιτούρα: Φέτες πορτοκαλιού και γαρίφαλο

Προσθέστε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Για να σερβίρετε, ρίξτε το ζεστό μίγμα στο punchbowl ή σε τσαγιέρα και γαρνίρετέ το με φέτες πορτοκαλιού στις οποίες θα έχετε καρφώσει μερικά γαρίφαλα. Πηγαίνει επίσης, πολύ με ψωμί αρωματισμένο με τζίντζερ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ