Πώς είναι ο κόλπος της γυναίκας που έχει καιρό να κάνει σεξ (ΦΩΤΟ)

24 Νοεμβρίου 2015

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου
Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος
Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου


Γίνεται μικρότερος ο κόλπος της γυναίκας μετά από μεγάλη αποχή;

Όχι. Ο κόλπος είναι ένα όργανο με μεγάλη ελαστικότητα και αντοχή. Η μακροχρόνια αποχή μπορεί να ηροκαλεί σύσπαση του κόλπου με αποτέλεσμα να δίνεται η ψευδής εντύπωση ότι έχει μικρύνει. Ουσιαστικές αλλαγές συμβαίνουν μόνο μετά την εμμηνόπαυση. Αυτές οι αλλαγές έχουν αργή εξέλιξη, προκαλούν προοδευτική συρρίκνωση του κόλπου και είναι άσχετες με τη σεξουαλική αποχή.

 Γιατί μερικές γυναίκες δεν έχουν καμμία ερωτική δραστηριότητα;

Ακόμη και στις μέρες μας για έναν αριθμό γυναικών και αντρών η ηθική παραμένει "θέμα υμένος." Επιβιώνει δηλαδή ακόμη η κοινωνική προκατάληψη που αναγορεύειτη διατήρηση της παρθενιάς σε κοινωνικό και προσωπικό πλεονέκτημα Για τους λόγους αυτούς ένος αριθμός γυναικών επιλέγει την αποχή από κάθε σεξουαλική δραστηριότητα μέχρι την ημέρα του γάμου.


Η έλλειψη πάντως κάθε σεξουαλικής δραστηριότητας μπορεί επίσης να είναι ενδεικτική της ύπαρξης μιας σειράς δυσκολιών στη δημιουργία σχέσης με το άλλο φύλο λόγω κακής  σχέσης της γυναίκας με τον εαυτό της και το σώμα της, υπερβολικών φόβων, αναστολών και ενοχικής στάσης απέναντι στο φορές αυτές οι δυσκολίες καλύπτονται κάτω από την επίφαση ιδεολογικών'ή θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Απόσπασμα από το βιβλίο 501 ερωτήσεις για το σεξ. Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την ευγενική παραχώρηση του υλικού. Οι πληροφορίες που διαβάσατε δε συνιστούν ιατρικές οδηγίες και δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τις ακολουθήσετε ειδικά αν δεν έχετε γνωρίσει τον ιατρό σας. 

AdTech AdΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Εννυ***** ****
09:29 Πέμπτη 27/10/2016
Καλη σας μερασας παρακαλώ απαντήσετε μου άμεσαΠριν έναν μήνα ο σύντροφος μου έβγαλε κοκκινα στίγματα και στο πέος του αλλα και στους όρχειςσυμβουλευτικε γιατρό με αποτέλεσμα να παρει φαρμακευτική αγωγήκατα την διάρκεια των 7 ημερών τα στίγματα δεν είχαν καμμιά βελτιώσει οπότε τον ξανά επισκέφτηκε και ο γιατρός του χορήγησε αλλα φάρμακα και του είπε πως η σύντροφος του μπορει να εχει ψείρες στον κόλπο και πως πρέπει να παω και εγωΕγω δεν εχω καμμια ενοχλήσει είτε φαγούρα είτε να μυρίζουν τα υγρά μου ουτε πονάω πουθενά ουτε βέβαια ψείρες η να εχω κάποιον αλλο σύντροφοεδω και 2 χρόνια ειμαι μόνο με τον ίδιοΤα κοκκινα στίγματα του άντρα μου εξαφανίστηκαν μετά την θεραπείαοπότε δεν πήγαμε μαζί στον γιατρό αλλα προχθές μου ήρθαμε σε επαφή χωρίς προφυλάξει και εχθές που ίσα με ακούμπησε αλλα η επαφή μας μετά ήταν με προφυλάξει έβγαλε τα ίδια ακριβός τα ίδια κοκκινα στίγματα 234 ειναι στο κεφάλι του πέοςμπορειτε να μου πείτε τη μπορει να ειναι
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ