Ομπάμα: Στηρίζει Ερντογάν και «αδειάζει» τη Ρωσία

25 Νοεμβρίου 2015

Ανοιχτή στήριξη στην Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού παρέσχε ο Μπάρακ Ομπάμα λέγοντας ότι «η Τουρκία, όπως κάθε χώρα, έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τα εδάφη της και τον εναέριο χώρο της».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνομιλήσει με τον Ρ.Τ.Ερντογάν και αρνήθηκε να σχολιάσει λεπτομερέστερα το περιστατικό της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού. Παράλληλα, κάλεσε τη Ρωσία και την Τουρκία να διατηρήσουν χαμηλούς τους τόνους και να μην υπάρξει κλιμάκωση της έντασης. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά την κοινή συνέντευξή Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι προτεραιότητά του είναι να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία, προαναγγέλλοντας εμμέσως ότι οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν να διασφαλίσουν ένα κοινό δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Μόσχα, προκειμένου οι δυο χώρες λύσουν την παρεξήγηση. 

«Είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή για εμάς να διασφαλίσουμε ότι τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Τούρκοι θα συνομιλήσουν απευθείας για να καταφέρουν να εξακριβώσουν τι συνέβη και να λάβουν τα μέτρα εκείνα με τα οποία θα αποφευχθεί οποιουδήποτε είδους κλιμάκωση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΗΠΑ-Γαλλία επεκτείνουν τις επιχειρήσεις στη Συρία

Μπάρακ Ομπάμα και Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσαν ότι οι χώρες τους συμφώνησαν να εντείνουν τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και το Ιράκ εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επιπλέον ότι είναι πολύ σημαντικό να κλείσουν τα σύνορα της Τουρκίας, προκειμένου να αναχαιτιστεί η μετακίνηση των εξτρεμιστών προς την Ευρώπη.

Επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θα αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στη συριακή επικράτεια για να πολεμήσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

«Η Γαλλία δεν θα επέμβει με στρατιωτικές δυνάμεις στο πεδίο», τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Ο Φρανσουά Ολάντ σημείωσε ότι η αποχώρηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία θα πρέπει να γίνει «όσο το δυνατόν συντομότερα», χωρίς ωστόσο να δώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την απομάκρυνσή του από τον προεδρικό θώκο.

www.real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...