Σοκ! Η ανατριχιαστική υποδοχή προσφύγων με κομμένα κεφάλια γουρουνιών

26 Νοεμβρίου 2015

Άγνωστοι τοποθέτησαν το βράδυ 14 κομμένα κεφάλια γουρουνιών στο χωριό Εσμαρκεβελντ, έξω από την πόλη του Ενσεντε. 

Το δικό τους μήνυμα ήθελαν να στείλουν άγνωστοι κατά των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν σ' ένα κέντρο συγκέντρωσης στην Ολλανδία, έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης. 

Τοποθέτησαν 9 κεφάλια γουρουνιών πάνω στις πόρτες ενώ πέταξαν τα υπόλοιπα πέντε στο έδαφος, στο οποίο βρέθηκαν και πολλές σακούλες με αίματα. 

Κατά τη μεταφορά των προσφύγων τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί αντίκρισαν το θέαμα αλλά εκπρόσωπός τους εξέφρασε την απορία του αφού τις προηγούμενες ημέρες δεν είχαν εκφραστεί κάποια παράπονα από τους κατοίκους. Λίγο αργότερα, στο twitter αναρτήθηκε η φωτογραφία από την περιοχή με το ακόλουθο μήνυμα: «Οταν η δημοκρατία αποτυγχάνει, ο κόσμος γίνεται άγριος και απελπισμένος. Καλωσήρθατε στην κόλαση του Εσμαρκεβελντ». 

inner

Οπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος το συγκεκριμένο μήνυμα δεν αφορούσα μόνο τους μετανάστες αλλά και την κυβέρνηση της χώρας για την απόφαση που πήρε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εκείνες τις ημέρες άλλωστε, υπήρξαν αντιδράσεις από τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι παραπονέθηκαν για την ασφάλειά τους. 

Πάντως, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης ήταν η προσβολή των Μουσουλμάνων, αφού στο Ισλάμ δεν καταναλώνουν χοιρινό κρέας. 

sport-fm.grΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ