Η Γαλλία τιμά τους νεκρούς της με στρατιωτικές τιμές - Παρούσα κι η Λε Πεν

27 Νοεμβρίου 2015

Οι Γάλλοι τιμούν με στρατιωτικές τιμές τους 130 νεκρούς και τους 350 τραυματίες από τα τρομοκρατικά χτυπήματα των τζιχαντιστών την 13η Νοεμβρίου, με μια ειδική τελετή για τους συγγενείς και τους τραυματίες. Σε κλίμα εθνικού πένθους, περηφάνιας (και παροξυσμού;), η Γαλλία αναμένεται να κατακλυστεί από τα τρία χρώματα της σημαίας, αφού ο Φρανσουά Ολάντ έχει ζητήσει από τους πολίτες να τοποθετήσουν της γαλλικές σημαίες στα παράθυρα  και τα μπαλκόνια τους.

Πρόκειται για μια σεμνή τελετή που πραγματοποιείται στο Μέγαρο των Ανβαλίντ, στο Παρίσι, και ξεκινά στις 10:30 τοπική ώρα. Θα παρεβρεθούν οι τραυματίες, οι συγγενείς των νεκρών κι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων. Θα μιλήσει μόνο ο Φρανσουά Ολάντ ως αρχηγός του κράτους. Η τελετή θα μαγνητοσκοπηθεί μόνο από το υπουργείο Άμυνας αλλά δε θα προβληθεί πουθενά στη συνέχεια.

Παρούσα η Λε Πεν που δεν ήταν στην αντίστοιχη για το Charlie Hebdo

Την παρουσία της έχει επιβεβαιώσει η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λε Πεν η οποία δεν είχε παρεβρεθεί στην αντίστοιχη τελετή για τα θύματα των επιθέσεων στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo και το εβραϊκό σούπερ μάρκετ, τον περασμένο Γενάρη.
hotdoc


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...