Γιατί πρέπει να δεις την παράσταση της Ράντου;

ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

O σκηνοθέτης Βασίλης Κυρίτσης μας προτείνει αυτή την εβδομάδα την παράσταση της Ελένης Ράντου, “Κατάδικός Μου”. σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλουμπή. Είναι η παράσταση που ο ίδιος είδε και ξεχώρισε.

 

” Και ξαφνικά, τα σκηνικά φεύγουν, εξαφανίζονται από τη σκηνή. Και κάνουν την εμφάνισή τους, τα παρασκήνια στο σύνολό τους, με όλο το φροντιστήριο και τα σκηνικά αντικείμενα, «ατάκτως» επιμελημένα !…

Η μαγική θεατρική Α π ο θ έ ω σ η  μπροστά στα μάτια μας !

Η τελευταία «ψιλοβελονιά» μιας παράστασης, υψηλών επιδόσεων, φτάνει, έφτασε

στο τέλος της. Τα φώτα δεν πρόλαβαν να σβήσουν – τα πρόλαβαν οι θεατές.

Τι κύμα, τι θερμό χειροκρότημα ήταν αυτό ! Τι λαμπερός, εσωτερικός ενθουσιασμός

διαχύθηκε μέσα στο θέατρο ! Τα φωτεινά πρόσωπα των θεατών, πλημμυρισμένα από χαμόγελα ευχαρίστησης, σήκωναν, όσο μπορούσαν, ψηλά τα χέρια, σαν να ΄θελαν να αγγίξουν τους ηθοποιούς-δημιουργούς, και χειροκροτούσαν δυνατά, μέχρι να πονέσουν και να κουραστούν !!

Ναί, κάπως έτσι ολοκληρώνεται η παράσταση του έργου «Κατάδικός μου» με μία Ελένη  Ράντου να θριαμβεύει και με την κλασσική πλέον σοβαρότητά της να δημιουργεί αξεπέραστες κωμικές καταστάσεις χωρίς αχρείαστες υπερβολές, χωρίς γελοιότητες κι ακρότητες . Ουσία, λόγος ευθύβολος, διάλογος ευφυής, θέματα σημερινά, αντιρατσιστικά, ουμανιστικά διαπλέουν το έργο που με μαστοριά αληθινή

έχτισαν οι τρεις συγγραφείς. Και βέβαια στα χέρια ενός ταλαντούχου σκηνοθέτη,του Γ.Παλούμπη, η  παράσταση απογειώθηκε , αφού στηρίχτηκε σε άξιους ηθοποιούς που τιμούν την τέχνη της υποκριτικής με την υψηλή απόδοσή τους : Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Ορφέας Αυγουστίδης, Μπάμπης Γιωτόπουλος , Δημήτρης Καπετανάκος” .

 Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου 

Τι συνδέει δυο  αλλοδαπούς διαρρήκτες, μια φιλόλογο σε πένθος, έναν ηλικιωμένο καθηγητή ελληνικής ιστορίας με αλτσχάιμερ και ένα φρεσκοδιαζευμένο βαλκανιονίκη  που θέλει να απολαύσει την ελευθερία του; Είναι όλοι τους εξαρτημένοι από τον φόβο, προσπαθούν να αγαπήσουν και να ξαναγαπηθούν. Μια κωμική ιστορία με φόντο την Ελλάδα του σήμερα. 

Η  θεατρική δουλειά της Ελένης Ράντου παρουσιάζεται στο θέατρο “Διάνα”, Ιπποκράτους 7 στο κέντρο της Αθήνας κάθε Τέταρτη, Πέμπτη στις 20.30, Παρασκευή, Σάββατο στις  21.30 και Κυριακή στις 20.00. 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα