Μη χάσεις τον Manu Katche στο Gazarte!

«Όταν παίζω τζαζ με λένε ροκ ντράμερ, όταν κάνω ροκ μουσική οι κριτικοί γράφουν για την τζαζ πλευρά μου. Είμαι απλά ο εαυτός μου, προσπαθώντας να είμαι τόσο καινοτόμος όσο και η μουσική που παίζω».

Κάπως έτσι, περιγράφει τον εαυτό του και τη δουλειά του ο Γαλλοαλγερινός δεξιοτέχνης ντάμερ, Manu Katche. Αν θέλετε να συστηθείτε με τη μουσική του, δεν έχετε παρά να κάνετε απόψε ή αύριο το βράδυ (στις 10μμ) μια βόλτα στο Γκάζι και να παρακολουθήσετε το μοναδικό  live jazz show του. στο Gazarte.

Ο Γαλλοαλγερινός Manu Katche ξεχώρισε ως jazz drummer και band leader στα μέσα της δεκαετίας του ‘80, συμμετείχε στο άλμπουμ “So” του Peter Gabriel ενώ συνεργάστηκε και με τον Sting στα “Nothing like the Sun” και “The Soul Cages”.

Έxει συνεργαστεί με τη Gloria Estefan, τον Johnny Hallyday,τον Youssou N’Dour, την Tori Amos, τηνTracy Champman, τους Bee Gees, τους Gipsy Kings, τους Black Eyed Peas (αν δεν τον γνωρίζετε νομίζουμε πως δεν υπάρχουν καλύτερες συστάσεις). Ο Manu Katche θεωρείται ένας από τους καλύτερους ντράμερ της εποχής μας.

Ένα σπάνιο ταλέντο που ξέρει να αναμειγνύει πολλά και διαφορετικά στυλ μουσικής που κατάφερε να αναδείξει τα ντραμς, σε ένα υπέροχο μελωδικό όργανο. Λένε, πώς η μουσική του θυμίζει πίνακα ζωγραφικής! Οι ήχοι είναι για εκείνον… χρώματα, χρησιμοποιεί τις μπαγκέτες του ως… πινέλα και το drumkit του ως… παλέτα. Όπως και στην ζωγραφική, έτσι και στη μουσική του, οι μικρές πινελιές χρώματος, τα μικρά κύμβαλα, είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.

To Gazarte βρίσκεται στην οδό Βουτάδων, 32-34 στο Γκάζι. Το κόστος των εισιτηρίων ξεκινά από 15 ευρώ και φτάνει έως και τα 35. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210 3460 347.

 

 

Σχετικά άρθρα