Θέατρο:Είδαμε το "Ένα καρφί στον τοίχο!"

Το καλό θέατρο στην πόλη μας.

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Κυρίτσης είδε την παράσταση του Λευτέρη Λαχανά,  “Ένα καρφί στο τοίχο”, στο θέατρο του Νέου Κόσμου.

Δύο ηθοποιοί, έξι πρόσωπα , τρεις διαφορετικές ιστορίες : χτεσινές, σημερινές αυριανές. Στο θέατρο του Νέου Κόσμου, ο χορός των θεατρικών, ευλογημένων, εκπλήξεων φαίνεται πως εγκαταστάθηκε για τα καλά ! Κάθε λίγο και λιγάκι, μέσα στην εύφορη αυλή του ξεπροβάλλει κι ένα αγριολούλουδο  με σπάνια αρώματα και χρώματα!

Σαν αυτό που είδαμε χτές : δύο νέα παιδιά της γειτονιάς, της δικής μου και  της δικής σας,  μακριά από τα πρότυπα της καταραμένης lifestyle, έπιασαν το θεατρικό εργόχειρο και κέντησαν, με έξοχες αποχρώσεις και ημιτόνια, ιστορίες γεμάτες ευαισθησία  και νόημα !

Λόγια , όσα χρειάζονται, παύσεις γεμάτες, πράξεις με σήμανση.

Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι , βάλθηκαν να μας ταξιδέψουν, μέσα από τις σύντομες ιστορίες τους σε δρόμους στοχαστικούς, σεμνά «τσεχωφικούς», αληθινά ποιοτικούς .

Με δουλειά, κόπο και ιδρώτα  και με δάσκαλο-σκηνοθέτη έναν μάστορα της υποκριτικής τέχνης, τον Χρήστο Στέργιογλου ,οι ηθοποιοί Νικόλ Δημητρακοπούλου και Λευτέρης Καταχανάς, «τραγουδούν» χαμηλόφωνα, κάθε Δευτέρα και Τρίτη το υπέροχο τραγούδι τους. Οι «μελωδίες» τους θα σας ενθουσιάσουν !

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου. 

Ένα σύγχρονο κείμενο γραμμένο το 2012 σε μια πρωτόγνωρη ιστορική καμπή για την Ελλάδα, Με όχημα διαφορετικές σχέσεις ανθρώπων, ξεκινά απ’ το  παρελθόν και διαπερνώντας τον χρόνο και την ιστορία, φτάνει στο  μέλλον και την αβεβαιότητα που αυτό εμπεριέχει. .Διερωτάται για το αύριο, που σίγουρα θα έρθει. Το ερώτημα είναι τι μορφή θα πάρει.

       Πώς θα ήσουν άραγε  αν είχες γεννηθεί σε μια άλλη εποχή;

       Θα ήσουν ο ίδιος άνθρωπος; Κι ο δίπλα σου;

Χρήσιμες πληροφορίες για την παράσταση:

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15. Το θέατρο του Νέου Κόσμου βρίσκεται στην οδό Αντισθένους 7 & Θαρύπου, στον Νέο Κόσμο, κοντά στο σταθμό του Μετρό Φιξ. Το εισιτήριο κοστίζει 12€ ενώ για τους ανέργους η τιμή του είναι 5€.( τηλ. επικοινωνίας 210 9212900).

 

Σχετικά άρθρα