Σούπα βελουτέ με κουνουπίδι

1 Δεκεμβρίου 2015
Ένας λόγος για να λατρέψετε το κουνουπίδι! 

Συστατικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κεφάλι κουνουπίδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή 1 λίτρο νερό και 2 κύβοι ζωμοί κοτόπουλο
  • 50 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Αφαιρούμε τα φύλλα και κόβουμε σε μπουκέτα το κουνουπίδι. Καθαρίζουμε το κοτσάνι και το κόβουμε και αυτό σε κομμάτια.
  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Προσέχουμε να μην πάρουν χρώμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το κουνουπίδι και το σοτάρουμε και αυτό για 1-2 λεπτά.
  • Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράζει η σούπα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι για περίπου 15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και περνάμε τη σούπα από μπλέντερ και επιστρέφουμε τη σούπα στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον.
  • Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή!

http://akispetretzikis.com/ 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace