Σούπα βελουτέ με κουνουπίδι

<div class="ingredients">
<div class="title"><strong>Ένας λόγος για να λατρέψετε το κουνουπίδι! </strong></div>
<div class="title"><strong><br /></strong></div>
<div class="title"><strong>Συστατικά</strong></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>3 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>1 κεφάλι κουνουπίδι</li>
<li>1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο</li>
<li>2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο</li>
<li>1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή 1 λίτρο νερό και 2 κύβοι ζωμοί κοτόπουλο</li>
<li>50 γρ παρμεζάνα τριμμένη</li>
<li>αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></p>
<div class="text">
<p> </p>
<ul>
<li>Αφαιρούμε τα φύλλα και κόβουμε σε μπουκέτα το κουνουπίδι. Καθαρίζουμε το κοτσάνι και το κόβουμε και αυτό σε κομμάτια.</li>
<li>Σε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Προσέχουμε να μην πάρουν χρώμα.</li>
<li>Τέλος, προσθέτουμε το κουνουπίδι και το σοτάρουμε και αυτό για 1-2 λεπτά.</li>
<li>Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράζει η σούπα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι για περίπου 15 λεπτά.</li>
<li>Αφαιρούμε από τη φωτιά και περνάμε τη σούπα από μπλέντερ και επιστρέφουμε τη σούπα στην κατσαρόλα.</li>
<li>Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.</li>
<li>Αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον.</li>
<li>Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή!</li>
</ul>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα