Ποια παράσταση προτείνει η Μάνια Παπαδημητρίου;

“Στο βάθος Κήπος”

Η παράσταση “ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΚΗΠΟΣ” παίζεται στην οδό Θυάμιδος 7, στον Κολωνό σ ένα παλιό Αθηναϊκό δίπατο σπίτι. Συγκινήθηκα πολύ σ’ αυτήν την παράσταση που σκηνοθετεί ο Ηλίας Κουνέλας, γιατί μέσα από την αφήγηση του Ντανίλο Κις  για το πατρικό του σπίτι και τις μνήμες της οικογένειάς του καταφέρνει να μας μεταφέρει ακριβώς το αίσθημα του ζωντανέματος της μνήμης μετά από κάποια καταστροφή και μ’ αυτόν τον τρόπο να μας δώσει μια γεύση, του πώς ίσως, οι επόμενες γενιές θα μιλούν για τα δικά μας σπίτια και τον δικό μας πολιτισμό που καταστρέφεται σήμερα. Η παράσταση διαδραματίζεται στην σαλοτραπεζαρία του εγκαταλελειμμένου σπιτιού και μπορούμε να έχουμε μια γεύση, τόσο ζωντανή των εικόνων ενός παρελθόντος που ενώ ως παρελθόν το αφηγούνται μπρος στα μάτια μας ταυτόχρονα, μοιάζει να είναι και το δικό μας μέλλον.

Όλη η παράσταση στηρίζεται σε αφήγηση και δράση που εναλλάσσεται η μία με την άλλη με πολύ ωραίο ρυθμό και με καταπληκτική μουσική επένδυση, με πανέξυπνους ζωντανούς ήχους.

Μπράβο σε όλους. Η παράσταση παίζεται με καπέλο. Ίσως τον μόνο δυνατό τρόπο από εδώ και στο εξής να κάνει κανείς πραγματικά εναλλακτική δουλειά στο θέατρο.

Μάνια Παπαδημητρίου

Ιnfo!

Στάχτες κήπος

Σκηνοθεσία: Ηλ. Κουνέλας
Ερμηνεύουν: Ζ. Τούντα, Κ. Καρβουνιάρης, Ηλ. Κουνέλας. Σκην.-κοστ.: Κ.-Χρ. Μανωλάκου.

Παραστάσεις: Βραδ: Παρ.-Τρ. 9 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά. Κρατήσεις: 6955560403.

 

 

 

Σχετικά άρθρα