Πανακότα γιαούρτι, με σιροπιαστά αποξηραμένα φρούτα και αμύγδαλα

2 Δεκεμβρίου 2015

Ελαφρύ γλυκό που ταιριάζει σε όλες τις εποχές του χρόνου!

 

ΥΛΙΚΑ

  • Για την πανακότα
    • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10% (θερμοκρασία δωματίου)
    • 130 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 100 γρ. ξινόγαλο
    • 120 γρ. μέλι
    • 10 γρ. ζελατίνη
    • 1-1,5 γρ. ξύσμα λεμόνι
    • 0,5-1 γρ. λεβάντα, αποξηραμένη
    • 1/2 τεμ. βανίλια φυσική
  • Για τα σιροπιαστά φρούτα
    • 150 γρ. δαμάσκηνα ξερά
    • 150 γρ. βερίκοκα ξερά
    • 150 γρ. σύκα ξερά
    • 400 γρ. σιρόπι (μισό ζάχαρη μισό νερό)
    • 2 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
    • 2 γρ. ξύσμα λεμόνι
    • 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πανακότα

Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε νερό. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γιαούρτι, στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε και αυτή, ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να διαλυθεί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Σουρώνουμε την κρέμα και την τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι. Αναμειγνύουμε, βάζουμε σε σκεύος σερβιρίσματος και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να πήξει. Σερβίρουμε με τα φρούτα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Για τα σιροπιαστά φρούτα

Βράζουμε τα φρούτα σε χαμηλή θερμοκρασία το καθένα χωριστά (μοιράζοντας το σιρόπι ισόποσα) μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε διατηρώντας το σιρόπι. Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και βράζουμε το σιρόπι μέχρι να συμπυκνωθεί και να πήξει. Ανακατεύουμε τα φρούτα με το σιρόπι και το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι.

 

yiannislucacos.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ