Kαροτοσαλάτα με φιστίκι Αιγίνης και πορτοκάλι

<p> </p>
<p>ΥΛΙΚΑ</p>
<p>Για την καροτοσαλάτα<br />500 γρ. καρότο, χοντροτριμμένο στον τρίφτη<br />75 γρ. σταφίδα μαύρη<br />90 γρ. φιστίκι Αιγίνης<br />10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο<br />5 γρ. μάραθος, τα φυλλαράκια<br />8 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος<br />65 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο<br />75 γρ. πορτοκάλι, φιλέτο<br />25 γρ. χυμός λεμονιού<br />75 γρ. χυμός πορτοκαλιού<br />65 γρ. ελαιόλαδο<br />αλάτι</p>
<p> </p>
<p><strong>Για την καροτοσαλάτα</strong></p>
<p>Μουσκεύουμε τις σταφίδες σ' ένα μπολ με ζεστό νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, και τις σουρώνουμε.</p>
<p>Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, εκτός από τα φιστίκια, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.</p>
<p>Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για μία ώρα, προσθέτουμε τα φιστίκια και τη σερβίρουμε.</p>

Σχετικά άρθρα