Kοτόπουλο με σάλτσα μπράντι και ρύζι τηγανιτό

3 Δεκεμβρίου 2015

Τι χρειάζεσαι:

700 γρ κοτόπουλο φιλέτο

100ml μπράντι

Αλάτι και Πιπέρι

Αλεύρι για το αλεύρωμα στο κοτόπουλο 

Για το ρύζι:

300 γρ ρύζι μπασματι

500 γρ νερό

Mισή πιπέρια κόκκινη

Mισό κρεμμύδι σε κύβους

1 κουτ. σούπας ζωμό από κοτόπουλο 


Πως το Φτιάχνεις:

Κόβουμε σε λουρίδες αλατοπιπερονουμε και αλευρώνουμε το φιλέτο ζεσταίνουμε σε ένα αντικολιτικό τηγάνι λίγο ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τα φιλετάκια σαν ροδίσουν τα σβήνουμε με το μπράντι και αμέσως τα σκεπάζουμε να εγκλωβίσουμε τους υδρατμούς σε άλλο βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και όταν μαραθούν ρίχνουμε το ρύζι και το τηγανίζουμε αρκετά το σβήνουμε με το ζωμό από το κοτόπουλο και ξανακατεβούμε , συμπληρώνουμε νερό και το αφήνουμε να στέγνωση σε πιάτο βάζουμε σε φόρμα λίγο ρύζι και επάνω τοποθετούμε τα φιλετάκια πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε. 

www.oisyntagesmou.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ