Σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και αγριόρυζο

4 Δεκεμβρίου 2015

Νόστιμο πιάτο. Το αγριόρυζο προσδίδει μια λεπτή γεύση ξηρών καρπών. Ένα πρώτης τάξης κυρίως γεύμα για όσους προσέχουν την γραμμή τους. 

 

Τι χρειάζεσαι:

αλάτι πιπέρι

250 γραμμάρια ρύζι

150 γραμμάρια φασολάκια κατεψυγμένα

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

150 γραμμάρια ξύδι μπαλσάμικο

150 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί

3 κρεμμύδια

8 ντοματίνια

 

Πως το Φτιάχνεις: Βράζουμε το αγριόρυζο για τουλάχιστον 15 λεπτά ή όσο λέει στη συσκευασία. Στα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε τα φασολάκια. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στο πλάι.

 

Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε και το μπαλσάμικο και το βράζουμε για 2 -3 λεπτά μέχρι να πυκνώσει λίγο η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε σε αυτό το μείγμα το ρύζι, τα ντοματάκια κομμένα στα 4 και το τυρί.

 

Μικρά μυστικά: Το αγριόρυζο δεν είναι καν ρύζι αλλά ένα σιτηρό που φυτρώνει στη βόρεια Αμερική. Νόστιμο πολύ με ιδιαίτερη γεύση αλλά ακριβό και παίρνει χρόνο το μαγείρεμά του. Συνήθως το ανακατεύουν με άλλα ρύζια και γίνεται μείγμα για να είναι φτηνότερο.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ