Χοιρινό ψητό με ανανά

4 Δεκεμβρίου 2015
Συστατικά
  • 4 kg χοιρινό χέρι κατά προτίμηση
  • 8 φρέσκες ή απο κονσέρβα φέτες ανανά
  • πατάτες
  • 2 κύβοι
  • 330 γρ. μπύρα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 50 ολόκληρα γαρύφαλλα
  • μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι

Για το σιρόπι

  • 1/3 του φλ. μέλι
  • 80 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Photo credit: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb

  • Μέσα σε ένα ταψί φούρνου, βάζουμε το κρέας και σπάμε μαζί 2 κύβους.
  • Ρίχνουμε τη μπύρα και σπάμε σε κομμάτια το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο.
  • Τοποθετούμε αλουμινόχαρτο στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 ώρες.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε τις φέτες ανανά πάνω στο χοιρινό. Περιχύνουμε το ζουμί του ανανά στη σάλτσα στο ταψί. Ρίχνουμε έξτρα μπούκοβο και αλάτι.
  • Στερεώνουμε τον ανανά στο κρέας τοποθετώντας γαρύφαλλα.
  • Μόλις αφρίσει το σιρόπι μας, το ρίχνουμε πάνω στον ανανά.
  • Ψήνουμε ξανά για 30 – 40 λεπτά.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.
  • Πιέζουμε τις πατάτες που έχουμε ήδη βράσει και τις σοτάρουμε στο τηγάνι.
  • Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.
  • Σβήνουμε τις πατάτες προσθέτοντας ζουμί από το χοιρινό.

Για το σιρόπι

  • Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το μέλι και τη μαύρη μαλακή ζάχαρη και αφήνουμε για 1 – 2 λεπτά.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ