Χοιρινό ψητό με ανανά

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>4 kg χοιρινό χέρι κατά προτίμηση</li>
<li>8 φρέσκες ή απο κονσέρβα φέτες ανανά</li>
<li>πατάτες</li>
<li>2 κύβοι</li>
<li>330 γρ. μπύρα</li>
<li>100 γρ. βούτυρο</li>
<li>50 ολόκληρα γαρύφαλλα</li>
<li>μπούκοβο</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>ελαιόλαδο</li>
<li>θυμάρι</li>
</ul>
<p><strong>Για το σιρόπι</strong></p>
<ul>
<li>1/3 του φλ. μέλι</li>
<li>80 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη</li>
</ul>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p><span>Photo credit: G. Drakopoulos – </span><span>Food Styling: T. Webb</span></p>
<ul>
<li>Μέσα σε ένα ταψί φούρνου, βάζουμε το κρέας και σπάμε μαζί 2 κύβους.</li>
<li>Ρίχνουμε τη μπύρα και σπάμε σε κομμάτια το βούτυρο.</li>
<li>Προσθέτουμε το μπούκοβο.</li>
<li>Τοποθετούμε αλουμινόχαρτο στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 ώρες.</li>
<li>Στη συνέχεια, βάζουμε τις φέτες ανανά πάνω στο χοιρινό. Περιχύνουμε το ζουμί του ανανά στη σάλτσα στο ταψί. Ρίχνουμε έξτρα μπούκοβο και αλάτι.</li>
<li>Στερεώνουμε τον ανανά στο κρέας τοποθετώντας γαρύφαλλα.</li>
<li>Μόλις αφρίσει το σιρόπι μας, το ρίχνουμε πάνω στον ανανά.</li>
<li>Ψήνουμε ξανά για 30 – 40 λεπτά.</li>
<li>Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.</li>
<li>Πιέζουμε τις πατάτες που έχουμε ήδη βράσει και τις σοτάρουμε στο τηγάνι.</li>
<li>Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.</li>
<li>Σβήνουμε τις πατάτες προσθέτοντας ζουμί από το χοιρινό.</li>
</ul>
<p><strong>Για το σιρόπι</strong></p>
<ul>
<li>Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το μέλι και τη μαύρη μαλακή ζάχαρη και αφήνουμε για 1 – 2 λεπτά.</li>
</ul>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα