Μας άρεσε η ταινία "Επίθεση"!

Η φίλη του boro.gr και ρεφλεξολόγος Έφη Σαρανταένα είδε την ταινία “Η επίθεση” του Ζιαντ Ντουεϊρί και την προτείνει ανεπιφύλακτα και σε όλους τους αναγνώστες.

“Παρακολούθησα την ταινία “Η επίθεση” και την βρήκα εξαιρετική. Πρόκειται για την ιστορία ενός διάσημου χειρουργού που είναι τρελά ερωτευμένος με τη γυναίκα του, όπως και εκείνη μαζί του. Όλα ανατρέπονται όταν μαθαίνει πως η γυναίκα του σκοτώθηκε σε τρομοκρατική επίθεση για την οποία, μάλιστα, ευθύνεται εκείνη. Η σύζυγός του είναι σε τρομοκρατική οργάνωση 15 χρόνια και του το κρύβει. Εκείνος είναι στο νοσοκομείο και εμφανίζονται τα παιδάκια-θύματα της βομβιστικής επίθεσης και προσπαθει να τα σώσει”.

“Παθαίνει σοκ και ψάχνει να βρει την αλήθεια. Πάει στην Παλαιστίνη όπου την έχουν κάνει ηρωίδα. Αυτός δεν το πιστεύει ότι ήταν η γυναίκα του και τον βλέπουμε να περνάει από όλα τα στάδια. Μετά το παίρνει απόφαση και το πιστεύει γιατί εκείνη του είχε στείλει ένα γράμμα πριν πεθάνει. Στην ταινία βλέπουμε έντοντα το θρησκευτικό μίσος στην περιοχή του Ισραήλ και της Παλαιστίνης”.

Γιατί μου άρεσε η ταινία.

“Η σκηνοθεσία της ταινίας ήταν φοβερή και υποκριτικά στηριζόταν πάρα πολύ καλά. Ο Αλί Σουλιμάν που είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο και υποδυόταν το γιατρό, καθώς και η ηθοποιός που υποδυόταν τη σύζυγό του ήταν φοβεροί. Μου άρεσε πάρα πολύ το γεγονός πώς αυτός μετά από 15 χρόνια ανακάλυψε ότι ήταν με έναν άνθρωπο που δεν τον ήξερε τελικά. Από την άλλη πλευρά, εκείνη τον αγαπούσε πάρα πολύ, αλλά αυτό το κομμάτι της δεν μπορούσε να του το αποκαλύψει. Βλέπουμε, παρόλα αυτά πως εκείνος όταν έμαθε την αλήθεια την δικαιολόγησε, την κατάλαβε. Δεν έμεινε στο θυμό ή στη στεναχώρια του”.

Η ταινία δείχνει τους δύο κόσμους: από την μία πλευρά έχουμε τους φανατισμένους χριστιανούς και μουσουλμάνους που σφάζονται μεταξύ τους  και από την άλλη έχουμε τον γιατρό που είναι Παλαιστίνιος και  έχει πάει στο Ισραήλ γιατί είναι πιο ανοιχτόμυαλος και έχει βγει από τον φανατισμό. Δυστυχώς, όμως, δεν τον δέχονται τελικά ούτε οι Παλαιστίνιοι ούτε οι Ισραηλινοί. Στο τέλος, βλέπουμε πως και ο ίδιος ο πρωταγωνιστής κατανόησε ουσιαστικά και τον δικό του εαυτό”.

Την ταινία που μας προτείνει η φίλη μας η Έφη, έχουν βαθμολογήσει με πολλά αστεράκια οι πιο έγκριτοι κριτικοί κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων και ο φίλος μας Χρήστος Μήτσης, από το  Αθηνόραμα.

Σκηνοθετημένο με εσωτερική ένταση δραματικό θρίλερ που περιγράφει με πικρή ειλικρίνεια μια περίπλοκη, αντιφατική πραγματικότητα. Βασισμένο σε μυθιστόρημα του Αλγερινού Γιασμίνα Χάντρα, διαθέτει ψύχραιμη ιστορικοπολιτική ματιά και ένα συγκινητικό πρωταγωνιστικό χαρακτήρα”.

Όσα πρέπει να ξέρεις πριν τη δεις. 

Γαλλολιβανέζικη ταινία, σε σκηνοθεσία Ζιάντ Ντουεϊρί με τους: Αλί Σουλιμάν, Εβγκένια Ντόντενα, Ρέιμοντ Αμσαλέμ

O Ισραηλινό – Παλαιστίνιος χειρουργός Amin Jaafari, είχε μία λαμπρή καριέρα, μία πολύ αγαπημένη σύζυγο και πολλούς καλούς φίλους που του κάνουν τη ζωή πολύ όμορφη μέχρι τη στιγμή που συγκλονισμένος μαθαίνει ότι η σύζυγός του σκοτώνεται σε βομβιστική επίθεση «καμικάζι». Δέκα εννέα ακόμη νεκροί, και η αστυνομία τον ενημερώνει, ότι υπεύθυνη της επίθεσης ήταν η ίδια του η γυναίκα! Ο Αmin δεν μπορεί να πιστέψει την απίστευτη κατηγορία των αστυνομικών και ξεκινά ένα δαιδαλώδες κυνήγι αναζήτησης της αλήθειας. Οι αποκαλύψεις θα ακολουθήσουν η μία μετά την άλλη, και η μοίρα θα του παίξει ένα απρόβλεπτο παιχνίδι που δύσκολα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει.

 

Σχετικά άρθρα