Σταθάκης: Έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις με τον ΟΟΣΑ

4 Δεκεμβρίου 2015

Την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τον ΟΟΣΑ για τη διαμόρφωση των μέτρων που θα περιλαμβάνονται στην τρίτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ανακοίνωσε ο Γιώργος Σταθάκης.

Από το βήμα του συνεδρίου της ΓΣΕΒΕΕ, ο υπουργός Οικονομίας άφησε επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο τα χρηματοδοτικά κονδύλια που υπάρχουν να ενοποιηθούν κάτω από μια «ομπρέλα», έναν ισχυρό ενδιάμεσο φορέα, όπως για παράδειγμα το Αναπτυξιακό Ταμείο που θα λειτουργήσει ως ενδιάμεσος μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ΕΤΕπ που αποτελεί τον βασικό χρηματοδότη αυτών των νέων πρωτοβουλιών.

Όσον αφορά στην εργαλειοθήκη αυτή θα αφορά στο χονδρικό εμπόριο, τις κατασκευές, τα ΜΜΕ, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη μεταποίηση. Τα μέτρα και οι παρεμβάσεις θα πρέπει να έχουν εκπονηθεί στις αρχές του 2016 ώστε η εφαρμογή της εργαλειοθήκης Νο3 να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

Σχετικά με τον νέο Αναπτυξιακό νόμο, ο υπουργός είπε ότι βρίσκεται στο τελικό του στάδιο -προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή-, ενώ σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις ο ίδιος ανέφερε πως η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή ενός ενοποιημένου συστήματος, σε μια ενιαία ηλεκτρονική πλατφόρμα.

http://www.enikonomia.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σαλάτα με superfood
Light & Υγιεινά
Σαλάτα με superfood