«Αυτό είναι για τη Συρία»: Ως τρομοκρατική διερευνάται επίθεση με μαχαίρι στο μετρό του Λονδίνου

6 Δεκεμβρίου 2015

Ως τρομοκρατική διερευνάται επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό του μετρό στο ανατολικό Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου, όπως ανακοινώθηκε από τη βρετανική Μητροπολιτική Αστυνομία.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο μετά τις 19:00 (21:00 ώρα Ελλάδος). Η αστυνομία κλήθηκε λόγω αναφορών επιθέσεων στον σταθμό του Leytonstone, ενώ αναφέρθηκε ότι ο δράστης φώναζε «αυτό είναι για τη Συρία».

Ο άνδρας συνελήφθη αφού εξουδετερώθηκε με taser από την αστυνομία. Ένας άνδρας υπέστη βαριά τραύματα, ενώ άλλοι δύο ελαφρά. Το περιστατικό διερευνούν ντετέκτιβ της Αντιτρομοκρατικής, ενώ η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι η κατάσταση παρακολουθείται στενά.

Μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι είδε έναν άνδρα να κρατά μαχαίρι μήκους 7,5 εκατοστών πάνω από άλλον έναν άνδρα ο οποίος ήταν στο έδαφος, και ανθρώπους να τρέχουν να σωθούν.

Όπως είπε ο Ρίτσαρντ Γουόλτον, επικεφαλής της Διοίκησης Αντιτρομοκρατίας της αστυνομίας του Λονδίνου, η τρομοκρατική απειλή παραμένει υψηλή, «κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανή μια τρομοκρατική επίθεση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης φώναζε «αυτό είναι για τη Συρία» και «όλο το αίμα σας θα χυθεί» κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ενώ υπάρχουν αναφορές πως έκοψε τον λαιμό του ενός εκ των θυμάτων του πριν τραυματίσει άλλα δύο άτομα. Εικόνες από το περιστατικό δείχνουν λίμνη αίματος στο έδαφος, καθώς και πανικόβλητους πολίτες να απομακρύνονται από τον χώρο.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σε ποια φαγητά ξεσπάμε όταν έχουμε στρες;
Στρες, Άγχος και Διατροφή: Το στρες και το...
Εργαζόμενη μητέρα: Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο...
Κάπου στη μέση του δρόμου της ζωής μου κι...