Αβραμόπουλος: Καμία χώρα δεν κινδυνεύει να βγει από τη Σένγκεν - ΒΙΝΤΕΟ

6 Δεκεμβρίου 2015

«Καμία χώρα δεν κινδυνεύει να βγει από τη συνθήκη Σένγκεν» ανέφερε ο επίτροπος Μετανάστευση, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι αν καταρρεύσει η Σένγκεν «θα ήταν η αρχή του τέλους της Ευρώπης» και πρόσθεσε: «Η Σένγκεν είναι σε συνεχή αξιολόγηση ως προς την ικανότητά της να προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα» .

«Κάποια στιγμή έγινε η συζήτηση ότι καλό θα είναι από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη πίεση στα σύνορα της Ευρώπης να τεθεί σε εφαρμογή το άρθρο 26 και να δημιουργηθεί ένα είδος "μικρής Σένγκεν". Αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει» υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος

«Η Frontex είναι ένα ευρωπαϊκό όργανο. Δεν είναι ένα ξένο σώμα που έρχεται για να παρέμβει στα εσωτερικά μιας χώρας. Έρχεται για να βοηθήσει για τη διαχείριση των διαδικασιών» τόνισε και συνέχισε:

«Από την ώρα που είμαστε μέλος της Ε.Ε πρέπει να συνεργαζόμαστε με τα ευρωπαϊκά όργανα. Το ζήτημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό. Αρά η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή».

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

www.enikos.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ