Λικέρ ρόδι

<p><span>Σύμβολο αφθονίας και γονιμότητας, το πανέμορφο ρόδι καλωσορίζει την καινούρια χρονιά, σκορπίζοντας για γούρι τους σπόρους του στο κατώφλι των σπιτιών μας. Το πανέμορφο ρόδι όμως έχει να μας δώσει ένα νόστιμο λικεράκι που θα ετοιμάσουμε εύκολα και θα απολαμβάνουμε όλο το χρόνο.</span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><span class="views-label-field-recipe-materials">Υλικά:</span></span></p>
<div class="field-content">
<div class="item-list">
<div class="jspContainer">
<div class="jspPane">
<ul>
<li class="first matCat">Για 2 μπουκάλια των 750 ml</li>
<li>1 κιλό σπόρους ροδιού</li>
<li>750 γρ. ζάχαρη</li>
<li>1 αστεροειδή γλυκάνισο ή 1 καρφάκι γαρίφαλο</li>
<li class="last">750 ml βότκα ή τσίπουρο</li>
</ul>
<div><span class="views-label-field-recipe-execution-desc">Εκτέλεση:</span>
<div class="field-content">
<div class="jspContainer">
<div class="jspPane">
<p>Βάζω τους σπόρους ροδιού, τη ζάχαρη και τον αστεροειδή γλυκάνισο σε μια μεγάλη γυάλα που να κλείνει αεροστεγώς. Κλείνω καλά τη γυάλα και την αφήνω για 1 μήνα μέσα στο σπίτι, σε ένα ζεστό σημείο, π.χ. κοντά στο καλοριφέρ ή στη σόμπα, σε ένα ζεστό ντουλάπι πάνω από το καλοριφέρ ή μπροστά από ένα ηλιόλουστο παράθυρο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακινώ δυνατά τη γυάλα για να διαλύεται η ζάχαρη.<br />Μόλις περάσει ο μήνας σουρώνω καλά το μείγμα σε λεπτή σήτα, πιέζοντας πόσο γίνεται τους σπόρους με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνω στο υγρό τη βότκα ή το τσίπουρο -το τσίπουρο έχει πιο βαριά μυρωδιά και γεύση, ενώ η βότκα έχει πιο ουδέτερη και ντελικάτη γεύση. Η επιλογή είναι δική σας. Αν θέλετε βάζετε κονιάκ που δίνει πιο «ζεστή» γεύση, ωστόσο το ποτό θα σκουρύνει αρκετά και θα χάσει το φωτεινό κόκκινο χρώμα του. <br />Ανακατεύω καλά και βάζω το ποτό σε μπουκάλι. Το αφήνω για καμιά δεκαριά μέρες για να αναμειχθούν καλά οι γεύσεις και τα αρώματά του και το σερβίρω.</p>
<p> </p>
<p>dinanikolaou.gr</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα