Καλσόν: Κάθε πότε πρέπει να τα πλένετε

7 Δεκεμβρίου 2015

Πόσες φορές φοράτε το καλσόν σας πριν το πλύνετε; Αν η απάντηση είναι «πάνω από μία», μπορεί να κινδυνεύετε από μύκητες και βακτήρια, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.

Πολλές γυναίκες συνηθίζουν να αντιμετωπίζουν τα καλσόν τους όπως τα παντελόνια τους: τα πλένουν έπειτα από αρκετές χρήσεις ή όταν λερωθούν. Ωστόσο άλλο το ένα και άλλο το άλλο, διότι ακόμα και μία φορά να μην πλυθεί το καλσόν, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Όπως εξήγησε προσφάτως στην ιατρική ιστοσελίδα Everyday Health η δρ Ράντικα Ρίμπλ, επίκουρη καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA), τα καλσόν και οι κάλτσες συχνά αποτελούνται από συνθετικά υλικά, όπως το νάυλον, που κατακρατούν την θερμότητα και την υγρασία, ευνοώντας την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων.

Αυτό μπορεί να συμβεί τόσο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, ιδίως όταν η γυναίκα δεν φοράει βαμβακερό εσώρουχο ή φοράει στρινγκ ή τάνγκα, όσο και στους άκρους πόδες.

Έτσι, μπορεί να αναπτυχθούν προβλήματα όπως κολπίτιδες, μυκητιάσεις του δέρματος ψηλά στους μηρούς ή ακόμα και μυκητιάσεις ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών (επιδερμοφυτία μεσοδακτυλίων πτυχών ή athlete’s foot).

Μπορεί επίσης να υπάρξουν σπυράκια εξαιτίας της υπερανάπτυξης βακτηρίων, ιδίως σε άτομα που διαθέτουν ταυτοχρόνως περιττά κιλά, κατά τον δερματολόγο δρα Κάρλος Τσαρλς από τη Νέα Υόρκη.

Όλ’ αυτά μπορούν να συμβούν και με μία χρήση του καλσόν, ιδίως όταν υπάρχει αυξημένη εφίδρωση, αλλά η πιθανότητα μόλυνσης και ερεθισμού του δέρματος αυξάνεται όταν τα καλσόν δεν πλένονται έπειτα από κάθε χρήση.

Την επόμενη φορά, επομένως, που θα βγάλετε το καλσόν σας, πλύνετέ το απευθείας. Βεβαιωθείτε μόνο πως είναι κατάλληλο για πλύσιμο στο πλυντήριο, ειδάλλως πλύνετέ το στο χέρι.

Web


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ενδοκρινολογία/Διαβητολογία
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ρύζι με τόνο
Light & Υγιεινά
Ρύζι με τόνο
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Άγχος και αλκοόλ: Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται;
Ούτε το αλκοόλ δεν μου μειώνει το άγχος,...
Φίλοι VS σχέση: Ποιος θα επικρατήσει;
Να τον αφήσω να φύγει και να είμαι διπλά...