Οι φετινές Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες του Λονδίνου που εντυπωσιάζουν (ΦΩΤΟ)

7 Δεκεμβρίου 2015

 

Το Λονδίνο είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο ωραίες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Την περίοδο όμως των Χριστουγέννων το Λονδίνο είναι μοναδικό, πιο λαμπερό από ποτέ. Χιλιάδες φωτάκια στολίζουν κάθε γωνιά της πόλης που κατακλύζεται από τουρίστες. Υπαίθρια παγοδρόμια και καρουζέλ, εορταστικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις φροντίζουν να "ζεστάνουν" τον επισκέπτη τις ημέρες των εορτών

 


Αυτή τη περίοδο το κοσμοπολίτικο Λονδίνο είναι ιδανικό για ψώνια. Οι Oxford street, Bond street, Regent Street, Carnaby Street και Covent Garden αποτελούν τους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης και συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα. Εκεί διατηρούν τα καταστήματά τους και όλοι οι γνωστοί οίκοι μόδας. Οι βιτρίνες των καταστημάτων ξεπερνούν κάθε φαντασία με τους εντυπωσιακούς στολισμούς τους.

 

Τα Harrods εντυπωσιάζουν με το μέγεθος και την υπερβολή στον εξωτερικό τους στολισμό με δεκάδες λαμπάκια.

 

Τα Selfridges κάθε χρόνο δημιουργούν πολύ εντυπωσιακές θεματικές βιτρίνες που γίνονται πόλος έλξης για τους τουρίστες που συγκεντρώνονται έξω από το εμπορικό κέντρο για να τις φωτογραφήσουν.


 

Φυσικά όταν μιλάμε για τα Selfridges δύο ή τρεις βιτρίνες δεν είναι αρκετές καθώς το εμπορικό καλύπτει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο.

 

Έμπνευση για κάποιες από τις βιτρίνες του Selfridges έχει αποτελέσει η νέα ταινία της σειράς Star wars που κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 17 Δεκεμβρίου.

 

 

Ιδιαίτερα καλοστημένες είναι και οι βιτρίνες γνωστών οίκων υψηλής ραπτικής

Victoria's Secret

 

Hermes

 

Chanel

 

Miu Miu

 

Οι βιτρίνες των "μικρότερων" καταστημάτων δεν στερούνται φαντασίας και σε "προκαλούν" να τις "χαζέψεις" για αρκετή ώρα.

 

Χωρίς αμφιβολία ένα ταξίδι στο Λονδίνο τις ημέρες των Χριστουγέννων αποτελεί εμπειρία ζωής. Αν σας αρέσει να περπατάτε στην αγορά και να βλέπετε βιτρίνες να είστε σίγουροι πως θα εντυπωσιαστείτε. Το εορταστικό κλίμα στο Λονδίνο  θα σας αποζημιώσει για κάθε "λίρα" που θα ξοδέψετε.

 

Επιμέλεια άρθρου / Φωτογραφίες : Χρήστος Βενετσιάνος


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...