Σπανάκι με αυγά και φέτα

8 Δεκεμβρίου 2015
Ένα "χειμωνιάτικο" άκρως θρεπτικό και ελαφρύ πιάτο που θα λατρέψεις.
 
Συστατικά
  • 500γρ. σπανάκι κατεψυγμένο  και αποψυγμένο ή 1 κιλό φρέσκο καθαρισμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2-3 φέτες ψωμί σικάλεως
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ φέτα σπασμένη σε κομμάτια
  • ένα μάτσο μυρωδικά όπως μυρώνια, σαβίλ, άγρια ρόκα ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Ξεφλουδίζουμε 1 σκ. σκόρδο και την καρφώνουμε σε ένα πιρούνι.
  • Ψήνουμε 2-3 φέτες ψωμί στο τηγάνι σε ελάχιστο λάδι μέχρι να τραγανίσουν και τις σπάμε σε μικρά κομμάτια.
  • Την ίδια στιγμή, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε σπανάκι με τη χούφτα του χεριού μας ανακατεύοντας με το πιρούνι με το σκόρδο επάνω. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μαραθεί.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Μαγειρεύουμε το σπανάκι σε δόσεις και το μεταφέρουμε κάθε φορά σε ένα πιάτο μόλις βγάλει λίγο τα υγρά του.
  • Έπειτα τα βάζουμε όλα πίσω στο τηγάνι, προσθέτουμε τα μυρωδικά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα με το σπανάκι μας σε μια πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα. Πασπαλίζουμε με τα ψημμένα κομματάκια από το ψωμί μας και ανακατεύουμε.
  • Τηγανίζουμε τα αυγά μας σε λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε τα αυγά πάνω από το σπανάκι
  • Σερβίρουμε αμέσως.

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ