Ατομικά cheesecakes

8 Δεκεμβρίου 2015

Ιδανικά γλυκάκια για παιδιά ή για μια βραδιά με φίλους


Τι χρειάζεσαι:
12 ολόκληρα μπισκότα για την βάση και 1 ½ κούπα αλεσμένα
1/3 της κούπας καρύδια, ελάχιστα ψημένα, αλεσμένα
1/3 της κούπα ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, όχι πολύ ζεστό
16 μικρές κονσέρβες κρέμα τυριού, σε θερμοκρασία δωματίου
¼ της κούπας κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
¾ της κούπας ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλος κρόκος, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια βανίλια σε σκόνη
¼ κουταλάκι αλάτι
Και extra ζάχαρη για το πάνω μέρος

Πως το Φτιάχνεις:
Αλέστε τα μπισκότα και τα καρύδια μαζί, μέχρι να γίνουν καλά αλεσμένα. Μετακινήστε τα από το μπλέντερ σε ένα μεσαίο μπολ και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο. Ζυμώστε για να ομογενοποιηθούν και έπειτα, χωρίστε το μείγμα σε μικρά καλούπια για cheesecakes. Όταν τελειώσετε, τα αφήνετε στην άκρη. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170 C. Σε ένα μπολ μίξερ, προσθέστε την κρέμα τυριού και την κρέμα γάλακτος. Χτυπήστε τα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει το μείγμα μαλακό.
Σιγά-σιγά προσθέστε την ζάχαρη, τα αυγά και το κρόκο, ένα-ένα. Ανακατέψτε για να είστε σίγουροι ότι όλα τα υλικά ομογενοποιούνται. Προσθέστε την βανίλια και το θαλασσινό αλάτι και ανακατέψτε.
Χωρίστε το μείγμα ομοιόμορφα και βάλτε μία ίση ποσότητα πάνω σε κάθε βάση. Ψήστε τα για 15-18 λεπτά. Τα cheesecake μπορεί να φουσκώσουν ελάχιστα, αλλά θα πέσουν μόλις κρυώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, και μετά μεταφέρετέ τα στο ψυγείο για να παγώσουν. Αφήστε τα εκεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Βγάλτε τα από τις μεταλλικές βάσεις και πασπαλίστε γενναιόδωρα με ζάχαρη. Σερβίρετε και απολαύστε!

Μικρά μυστικά:
Εάν έχετε το εργαλείο για να κάψετε την ζάχαρη από επάνω, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο ωραίο.

oisyntagesmou.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ