Ομπάμα προς ρεπουμπλικάνους: Απομακρύνετε τον Τράμπ τώρα!

9 Δεκεμβρίου 2015

Παγκόσμια κατακραυγή, έχουν προκαλέσει οι προκλητικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον των μουσουλμάνων. Σε μια αιχμηρή δήλωση προέβη ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος ζήτησε την άμεση ακύρωση της υποψηφιότητάς του και την αποκήρυξή του από το κόμμα του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανού προέδρου, η δήλωση του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει των εκλογών του 2016 αποτελεί έναν πολύ σοβαρό λόγο να αποκλειστεί από την διεκδίκηση της προεδρίας της χώρας.

Ο Τζος Ερνεστ είπε ότι η εκστρατεία του Ντόναλντ Τράμπ είναι ιστορικά ξεπερασμένη, λέγοντας ότι τα σχόλιά του είναι ιδιαίτερα επιθετικά και άκρως τοξικά. Ο εκπρόσωπος του προέδρου, με σκληρή γλώσσα, ζήτησε από τους άλλους υποψηφίους των Ρεπουμπλικάνων να αποκηρύξουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτό που είπε ο Ντόναλντ Τραμπ τον απέκλεισε από τον προεδρικό θώκο» δήλωσε ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος τύπου του Μπαράκ Ομπάμα, του προέδρου των ΗΠΑ. «Αυτό είναι ηθικά ανάρμοστο και θα έχει επιπτώσεις στην εθνική μας ασφάλεια» συνέχισε ο ίδιος.

«Το πραγματικό ερώτημα για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι να αποφασίσει εάν θα επιτρέψει να συμπαρασυρθεί στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ» επισήμανε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας. Οι υπόλοιποι διεκδικητές του χρίσματος στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων «έχουν την τόλμη να τον καταδικάσουν;» διερωτήθηκε.

«Μιλάμε για τις θεμελιώδεις αξίες αυτής της χώρας» τόνισε ο Έρνεστ και καταδίκασε με σθένος τον «κυνισμό» του μεγιστάνα που προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Ο ακραίος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος μίλησε χθες για πλήρη και ολοκληρωτική απαγόρευση της εισόδου όλων ανεξαιρέτως των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με «έρευνες» οι μουσουλμάνοι τρέφουν «μίσος» για τους Αμερικανούς, κάτι που θα οδηγήσει και σε νέες επιθέσεις.

Πάντως εκτός από τον Ομπάμα, στην διεθνή κατακραυγή της δήλωσης του Τραμπ συμμετείχαν και πολιτικοί όπως ο Ντέϊβιντ Κάμερ και ο Φρανσουά Ολάντ. 

Web

 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ