Οι μουσικές προτάσεις του Σαββατοκύριακου!

Όμορφες μουσικές, jazz ήχους και φόρο τιμής σε ανθρώπους του πνεύματος που έχουν φύγει από τη ζωή περιλαμβάνει το μενού των πολιτιστικών προτάσεων του Σαββατοκύριακου. Ο καιρός είναι σύμμαχος για τις βραδυνές σας βόλτες!Καλή σας διασκέδαση!

Η Ελένη Καραΐνδρου στο Μέγαρο Μουσικής

Συνοδοιπόροι στην τέχνη, από το 1983, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο “ποιητής των εικόνων” που ξεκίνησε πρόωρα για το μεγάλο ταξίδι τον Ιανουάριο του 2012 και η συνθέτης Ελένη Καραΐνδρου έχουν συνεργαστεί σε οκτώ ταινίες – ορόσημα.  Η Ελένη Καραΐνδρου, παρουσιάζει σε δύο συναυλίες ένα μουσικό οδοιπορικό από τις ταινίες αυτές που αποτελούν ήδη ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Η μουσική της Καραΐνδρου, ακολουθεί ποιητικά την εικόνα, όντας αυτόνομη και ελεύθερη, έτοιμη πάντα να συγκινήσει και να ταξιδέψει τον ακροατή. Τραγουδά η Δήμητρα Γαλάνη.

31 Μαΐου & 1 Ιουνίου 2013, 20:00

Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 8, Πολύτεκνοι, 65+: € 10, Ζώνη Γ: € 15, Ζώνη Β: € 27, Ζώνη Α: € 38

 

Jazz Festival στην Τεχνόπολη

Η «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων ανανεώνει το ραντεβού της με τη τζαζ για 13η συνεχή χρονιά! Το ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Jazz της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, μετά από δώδεκα επιτυχημένες χρονιές ανοίγει πλέον τις πύλες του σε όλο τον κόσμο και εξελίσσεται στο διεθνές “Athens Technopolis Jazz Festival” φιλοξενώντας συγκροτήματα από την Πορτογαλία,το Ισραήλ,τη Δανία, την Ουγγαρία, την Ισπανία, την Πολωνία, την Αργεντινή, την Αυστρία ,την Ολλανδία και φυσικά, την Ελλάδα!

Την Παρασκευή 31 Μαΐου στη σκηνή θα ανέβουν η Big Band του Δήμου Αθηναίων, το Trio Phronesis (Δανία), η Laurent Flipe (Πορτογαλία). Το Σάββατο 1 Ιουνίου οι Serrano & Lechner (Ισπανία), οι Contemporary noise sextet (Πολωνία), Yorgos Krommydas modern jazz quintet (Ελλάδα). Την Κυριακή 2 Ιουνίου οι Roman Gomez trio (Αργεντινή),  Shai Maestro (Ισραήλ), Michaela Rabitsch  & Robert Pawlik (Αυστρία) και Ramon Valle Trio (Ολλανδία).

Έναρξη: 20:00, Είσοδος ελεύθερη

 

Στον κύκλο ποιημάτων του Αντώνη Σαμαράκη

Το Σάββατο 1 Ιουνίου, ο συνθέτης Θοδωρής Ξυδιάς παρουσιάζει το ποιητικό έργο του γνωστού λογοτέχνη καθώς και τραγούδια σε ποίηση Γ. Ρίτσου, Κ. Βάρναλη, Κ. Τσάτσου, Τ. Πατρίκιου. Συμμετέχουν oι Φωτεινή Σαββατιανού, Κατερίνα Κουρετζή και Κατερίνα Παπαβασιλείου (τραγούδι), Θόδωρος Μπρουντζάκης (ακορντεόν), Νίκος Ασημάκης (κιθάρα) και η παιδική χορωδία των εκπαιδευτηρίων Πασχάλη. Είσοδος: 5 €.

Ιερά Οδός 44 ,Τηλ.: 2103412313

 

 

Σχετικά άρθρα