Ινδικό κοτόπουλο Κόρμα

9 Δεκεμβρίου 2015
Συστατικά
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος με δέρμα χωρίς κόκκαλο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 γρ. γάλα καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας κάρυ σκόνη
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 9 γρ. τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
  • καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)
  • αλάτι 

  • πιπέρι
  • φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
  • ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ξύλο κοπής και τα κόβουμε σε πλάγιες φέτες πάχους 3-4 εκ. 
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. 
  • Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φιλέτα και τους δίνουμε χρώμα και από τις 2 πλευρές. 
  • Λίγο πριν είναι έτοιμα ρίχνουμε μέσα σκόρδο, το κάρυ, το τζίντζερ με 1 κ.σ. ελαιόλαδο έτσι ώστε να πάρουμε τα αρώματα τους. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα έτσι ώστε να μην κολλήσει κάτι στον πάτο του τηγανιού.
  • Αφού βγάλουν τα αρώματα τους τα αρωματικά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το γάλα καρύδας, την κρέμα, το μέλι και το χυμό λάιμ.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο και αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο. 
  • Σερβίρουμε με ρύζι ή κράκερ και chutney της επιλογής μας.

 

http://akispetretzikis.com 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν (βίντεο)
Τα νέα της ημέρας
16:26 Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν (βίντεο)
 Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε
Η Σκέψη της ημέρας
14:58 Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε