Σαλάτα με όσπρια, ρόκα και ρόδι

9 Δεκεμβρίου 2015

Μια σαλάτα- πανδαισία που τρώγεται και σαν κυρίως πιάτο, γεμάτη ενέργεια.

Υλικά

  • 100γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
  • 2 χούφτες ροκίνι
  • ½ φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
  • 15-20 ρόγες σταφύλι κομμένες στη μέση
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
  • σπόρους από μισό ρόδι
  • αλάτι
  • Για τη σος
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε.

Βήμα 2

Σε μια ρηχή σαλατιέρα ρίχνετε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, τα σταφύλια, τους σπόρους του ροδιού, το ροκίνι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε απαλά.

Βήμα 3

Χτυπάτε καλά σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά της σος, περιχύνετε και ανακατεύετε πολύ καλά στη σαλάτα. Πασπαλίζετε με το καρύδι και σερβίρετε.

Tip: Για να έχετε πάντα έτοιμα ρεβίθια για μια σαλάτα της τελευταίας στιγμής, βράζετε μια μεγάλη ποσότητα όταν έχετε χρόνο και τη μοιράζετε σε σακουλάκια στην κατάψυξη.

www.olivemagazine.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ