Ποια παράσταση προτείνει η ζωγράφος Έλκε Χουλιαρά;

Η ζωγράφος και αναγνώστρια του boro.gr  Έλκε Χουλιαρά παρακολούθησε την παράσταση “Τέρας Ηθικής” και την προτείνει ανεπιφύλακτα σε όλους εμάς. Πρόκειται για την νέα κωμωδία της ομάδας “ΑΣΤΟύΡΘΟΙ” στο θέατρο “Ελεύθερη Έκφραση”.

Η παράσταση ήταν μια ματιά στην ελληνική πραγματικότητα με πολύ χιούμορ και είναι αξιοθαύμαστο πως ερασιτέχνες ηθοποιοί τα καταφέρνουν τόσο καλά και στο ρόλο, στη μουσική, στο ρυθμό και σε όλα. Ήταν θαυμάσιο. Και τα κοστούμια ήταν καλά και το σκηνικό εξαιρετικό. Ήταν εξαίσιο, πραγματικά πολύ καλό εύρημα.

Το πιο αξιοθαύμαστο είναι πως είναι όλοι οι συντελεστές ερασιτέχνες. Για παράδειγμα,  ο φίλος μου  Κώστας Κοντολέων είναι Χημικός Μηχανικός, δουλεύει κανονικά σε μία εταιρεία με ωράριο πολύ φορτωμένο. Αυτοί οι άνθρωποι δίνουν τον ελεύθερο τους χρόνο αλλά και χρήματα τους για να γίνει αυτή η παράσταση.

Στην παράσταση αυτή, λοιπόν, σατυρίζουν το lifestyle και αναδεικνύουν όλα τα προβλήματα της  κοινωνίας. Είχε, για παράδειγμα, πολλές αναφορές στο Μνημόνιο και στην οικονομική κρίση. Υπήρχε χαρακτηριστικά ένα καράβι, που όλοι ήθελαν να είναι στο τιμόνι και πάλευαν να το κατακτήσουν, ενώ υπήρχε και ένας που έλεγε «ρίξτε το στη θάλασσα, ρίξτε το στη θάλασσα». Είναι, δηλαδή, μια υπέρχοη μεταφορά του τι συμβαίνει στην ελληνική πραγματικότητα. Τελικά το έριξαν στη θάλασσα και το έκαναν με έναν πολύ ενδιαφέρον τρόπο από εικαστικής πλευράς: σε slow motion”.

“Τέρας Ηθικής”

Σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Πουλή.

Στο θέατρο «Ελεύθερη Εκφραση», Λέσβου 8 (ύψος Πατησίων 212, στάση Καλλιφρονά), Κυψέλη,

.
Τηλ. Κρατήσεων: 6944915600
Μόνο για 8 παραστάσεις: 26, 27, 28, 29 Μαΐου 2011 και 2, 3, 4, 5 Ιουνίου 2011
Πρεμιέρα: Πέμπτη 26 Μαΐου 2011
Ωρα έναρξης παραστάσεων: 21.30
Διάρκεια: 85′
Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (γενική είσοδος)

 

Σχετικά άρθρα