Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες

10 Δεκεμβρίου 2015

Δοκιμάστε τους και να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν ανάρπαστοι!

 

Υλικά συνταγής

  • 600 γραμμ. αμύγδαλα με τη φλούδα, χοντροκομμένα
  • 600 γραμμ. βούτυρο γάλακτος ή φυτικό λίπος
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 200 γραμμ. Άχνη Ζάχαρη
  • 900 γραμμ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 φλ. ελληνικού καφέ κονιάκ
  • Άχνη Ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για πολλή ώρα μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 7΄-8΄. Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους, προσθέτουμε το κονιάκ, τα αμύγδαλα και λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνες και ψήνουμε για περίπου 25΄ στους 180°C. Όπως τους βγάζουμε καυτούς, τους αχνίζουμε, για να κολλήσει η άχνη πάνω τους, με απαλές κινήσεις, γιατί είναι αφράτοι και σπάνε.

 

www.argiro.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ