Φακές πικάντικες με χωριάτικο λουκάνικο

<p> </p>
<p> </p>
<p><span>Θρεπτικά όσπρια με απολαυστικά κεφτεδάκια από λουκάνικο! Και τα παιδιά θα το λατρέψουν!</span></p>
<p>Υλικά συνταγής</p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>1/2 φλ.</strong> <span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></span></li>
<li><span><strong>2 σκ. </strong><span>σκόρδο σπασμένες</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>πράσο ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>καρότο ψιλοκομμένο σε μικρά καρέ</span></span></li>
<li><span><strong>500 γρ.</strong> <span>φακές ψιλές</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ.</strong> <span>κινόα</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>γεμάτη κ.σ. πελτέ</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες</span></span></li>
<li><span><strong>1-1/2</strong> <span>λίτρο νερό ζεστό</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>δαφνόφυλλο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>ξίδι από κρασί</span></span></li>
<li><span><strong>2 πρέζες</strong> <span>από πάπρικα, καγιέν, κύμινο, κόλιανδρο, ρίγανη</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>χωριάτικα χοντρά λουκάνικα χωρίς το περίβλημα</span></span></li>
</ul>
<div> </div>
<div>
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div class="time"><span><br /></span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span>Βράζουμε τις φακές για 5' και τις στραγγίζουμε. Τις αφήνουμε σε σουρωτήρι. <br />Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι το πράσο και το καρότο. Προσθέτουμε τα σπασμένα σκόρδα. Ρίχνουμε τις φακές κι ανακατεύουμε να λαδωθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1', ρίχνουμε τις ντομάτες και προσθέτουμε το μπουκέτο μυρωδικών, το νερό, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά κατά βούληση. <br />Αφήνουμε τις φακές να βράσουν για περίπου 30' σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος. Ξεπλένουμε την κινόα σε σουρωτήρι σε τρεχούμενο νερό. Την προσθέτουμε στις φακές. Σιγοβράζουμε για 10' επιπλέον. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξίδι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε δυνατά. <br />Καθαρίζουμε το λουκάνικο από το περίβλημα. Αλέθουμε στο μπλέντερ. Πλάθουμε μικρά μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο για 2'-3' να ροδίσουν. Σερβίρουμε τις φακές με μπόλικα μίνι καφεδάκια λουκάνικου.</span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body">www.argiro.gr</div>
</div>

Σχετικά άρθρα