Αρωματική σαλάτα με κριθαράκι

10 Δεκεμβρίου 2015

Μπορεί το γιουβέτσι να είναι η πιο συνηθισμένη συνταγή με κριθαράκι, αλλά η γνωστή και ως μανέστρα γίνεται και μια υπέροχη σαλάτα ζυμαρικών.

Υλικά

  • 400γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη ψητή πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • ½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό λευκό (Καλαμάτας)
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon ή άλλη δυνατή μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τη κριθαράκι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά και το στραγγίζετε καλά.

Βήμα 2

Αμέσως το ανακατεύετε με δύο τρεις κουταλιές της σούπας λάδι για να μην κολλήσει και το τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ.

Βήμα 3

Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Χτυπάτε με σύρμα όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας και περιχύνετε τη σαλάτα σας.

Βήμα 5

Ανακατεύετε καλά να καλυφθούν τα υλικά με τη σάλτσα και βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν από το σερβίρισμα.

olivemagazine.gr


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ