Χριστουγεννιάτικες Μαρέγκες

10 Δεκεμβρίου 2015
Συστατικά
  • 150 γρ. ασπράδια αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • ½ κ.γ. πράσινο χρώμα πάστα ζαχαροπλαστικής
  • ½ κ.γ. κόκκινο χρώμα πάστα ζαχαροπλαστικής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μίξερ με το σύρμα ρίχνουμε 150 γρ. ασπράδια αυγών και 1 πρέζα αλάτι .
  • Χτυπάμε μέχρι που να αφρατέψουν
  • Προσθέτουμε σε δόσεις σιγά σιγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη.
  • Χτυπάμε για 8-10 λεπτά , μέχρι να αφρατέψει, να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και να γυαλίσει το μείγμα.
  • Όταν είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε και 150 γρ. άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα στο μίξερ.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 μπολ.
  • Για να γίνει πράσινη η μαρέγκα μας, προσθέτουμε ½ κ.γ. πράσινο χρώμα πάστα ζαχαροπλαστικής.
  • Για να γίνει κόκκινη η μαρέγκα μας, προσθέτουμε ½ κ.γ. κόκκινο χρώμα πάστα ζαχαροπλαστικής.
  • Έχουμε 3 κορνέ.
  • Στο ένα κορνέ βάζουμε τη μύτη με το αστεράκι.
  • Στο δεύτερο κάνουμε μία μικρή τρύπα.
  • Στο τρίτο κάνουμε μία μεγαλύτερη τρύπα.

Για τα σκουφάκια

  • Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, παίρνουμε τη λευκή μαρέγκα και σχηματίζουμε κυκλικούς δίσκους. Από πάνω με την κόκκινη μαρέγκα ,δημιουργούμε ένα χωνί.
  • Από πάνω κάνουμε μία λευκή μπίλια με τη λευκή μαρέγκα.

Για τα δεντράκια

  • Με το κορνέ με την πράσινη μαρέγκα δημιουργούμε μαρέγκες σε σχήμα μικρού δέντρου.
  • Ψήνουμε τις μαρέγκες μας στους 90 βαθμούς για 1 ½ με 2 ώρες.
  • Χρησιμοποιούμε τις μαρέγκες για να διακοσμήσουμε τούρτες ή cupcakes! 

http://akispetretzikis.com/

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ