Χριστουγεννιάτικα Red Velvet Cupcakes

10 Δεκεμβρίου 2015
Συστατικά

Για τα cupcakes

  • 112,5 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 195 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και έξτρα για πασπάλισμα
  • 2 κ.σ. βραστό νερό
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 125 ml ξινόγαλα
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
  • 1 κ.σ. ξύδι

Για την βουτυρόκρεμα

  • 200 γρ. άχνη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 120 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 1 κ.γ. βανίλια σιρόπι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα cupcakes

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς. Αλευροβουτυρώνουμε 1 φόρμα με 12 στρογγυλές θήκες για muffins διαμέτρου 20 εκ.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το βραστό νερό, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το ξινόγαλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σόδα και το αλάτι μέσα σε ένα μπολ. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, ρίχνουμε και το σιρόπι βανίλιας.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος του αλευριού και μετά ρίχνουμε το 1/3 του ξινόγαλου.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες 2 φορές.
  • Τέλος, ρίχνουμε και το ξύδι.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε 12 ίσα μέρη μέσα στις στρογγυλές φόρμες και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.
  • Μόλις ψηθούν αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα.
  • Βγάζουμε τη φόρμα και τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Για την βουτυρόκρεμα

  • Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά (την άχνη, το βούτυρο, την κουβερτούρα, το κακάο, το γάλα και το σιρόπι βανίλιας) μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Τοποθετούμε τη γέμιση σε ένα κορνέ και στολίζουμε τα cupcakes μας.

Για την διακόσμηση

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ