Γεμιστό ρολό με ομελέτα

10 Δεκεμβρίου 2015
Συστατικά
  • σνίτσελ μοσχαρίσια ανοιχτά πολύ καλά από το χασάπη σας περίπου 250 γρ το κάθε ένα
  • 500 γρ σπανάκι σοταρισμένο
  • 10 αυγά
  • 100 γρ γάλα πλήρες
  • 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κ.σ. βούτυρο
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • σκ. σκόρδο
  • κορφούλες φρέσκο δεντρολίβανο
  • θυμάρι
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο ώστε να φύγουν τα υγρά του και στη συνέχεια το σουρώνουμε. Με τη βοήθεια μιας πετσέτας το σφίγγουμε ώστε να φύγουν όλα τα υγρά και να γίνει το σπανάκι μας μία μπάλα.
  • Ψιλοκόβουμε το σπανάκι μαζί με λίγο θυμάρι και δεντρολίβανο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την ομελέτα (τα αυγά, το γάλα, την παρμεζάνα αλάτι και πιπέρι και το σπανάκι που σοτάραμε πιο πάνω).
  • Μοιράζουμε σε 4 και φτιάχνουμε σε ένα τηγανάκι 4 ομελέτες. Τηγανίζουμε την κάθε πλευρά από 1-2 λεπτά.
  • Με τη βοήθεια ενός μπάτη χτυπάμε ακόμα περισσότερο τα σνίτσελ έτσι ώστε να έχουν παντού το ίδιο πάχος.
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε και λίγο λάδι και βάζουμε επάνω σε κάθε ένα σνίτσελ μια ομελέτα.
  • Τυλίγουμε κατά πλάτος το κρέας με την ομελέτα και τα δένουμε ελαφρά με σπάγκο. Όχι πολύ σφιχτά όμως.
  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε τα ρολά μας και τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές ώστε να πάρουν καλό χρώμα.
  • Ρίχνουμε το κρασί, καπακώνουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί το φαγητό μας για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα ρολά από την κατσαρόλα να ξεκουραστεί το κρέας καθώς και το σπάγκο και κόβουμε σε ροδέλες.
  • Για να δέσει η σάλτσα μας προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο και έπειτα περιχύνουμε το ζουμάκι από την κατσαρόλα στα ρολά μας.

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ