Περσικό πιλάφι με αρνί

10 Δεκεμβρίου 2015
Συστατικά
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 750 γρ. φιλέτο από λαιμό αρνιού ή από μπούτι, κομμένο σε κομμάτια των 3 εκ.
  • 1 καλή πρέζα σαφράν
  • 2 κ.γ. λοβούς κάρδαμο , σπασμένους και μόνο τους σπόρους από μέσα (τους λοβούς δεν θα τους χρησιμοποιήσουμε)
  • 1 στικ κανέλας
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 3-4 ντομάτες χωρίς τη φλούδα και ψιλοκομμένες
  • 2 κύβους κοτόπουλο
  • 400-500 ml νερό
  • 2 μεγάλες πατάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 πρέζα σαφράν ή 2 φακελάκια σε σκόνη σαφράν
  • 500 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • μαϊντανό για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα το κύμινο, το κάρδαμο και την κανέλα και ανακατεύουμε για ένα λεπτό να μυρίσουν όμορφα.
  • Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι το πολύ λίπος από το αρνί. Κόβουμε το αρνάκι σε μπουκίτσες αν δεν το έχει ήδη κάνει ο χασάπης μας.
  • Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι με το κρεμμύδι το αρνί και το μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει καφέ χρώμα από όλες τις πλευρές. Παράλληλα κόβουμε και τις ντομάτες σε μεγάλα κυβάκια 1 εκ.
  • Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά , προσθέτουμε και τις ντομάτες. Ρίχνουμε μέσα νερό ίσα ίσα να καλύψουμε το αρνάκι και ένα κύβο ζωμό κοτόπουλο. Σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 1 ώρα μέχρι να γίνει τρυφερό το κρέας. Ανακατεύουμε σταδιακά. Προσθέτουμε και άλλο νερό αν δούμε ότι χρειάζεται.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά μικρά κυβάκια 0.5 εκ.
  • Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μία κατσαρόλα κοντή και πλατιά. Προσθέτουμε τις πατάτες σε μία στρώση.
  • Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές. Ρίχνουμε λίγο σαφράν πάνω από τις πατάτες.
  • Προσθέτουμε τα 2/3 του ρυζιού από πάνω και μετά όλο το αρνί που έχουμε ετοιμάσει μαζί με το ζουμί του. Αν έχει ελλατωθεί πάρα πολύ το ζουμί του προσθέτουμε λίγο νεράκι.
  • Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ρύζι. Προσθέτουμε λίγο σαφράν ακόμα.
  • Ρίχνουμε 1 κύβο κότας και νερό μέχρι να σκεπάσει τα υλικά μας και να τα περνάει κατά 2 εκ.
  • Σκεπάζουμε, και τα βάζουμε να πάρουν μία βράση και μετά σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Θα πρέπει να έχει απορροφήσει το ρύζι όλο το νερό. Ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5-10 λεπτά για να γίνουν τραγανά από κάτω. Σερβίρουμε σε μία πιατέλα!
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ