Βρυξέλλες.Συναυλία αλληλεγγύης στους Έλληνες

 

Ημέρα της Ευρώπης σήμερα, και η Ευρώπη αποφασίζει να έρθει πιο κοντά στην Ελλάδα. ’12 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ’. 

H επικεφαλής του κέντρου Europe Direct στην Ελλάδα  που αναλαμβάνει την ενημέρωση των πολιτών για όλα τα ευρωπαϊκά ζητήματα, κυρία Άννα Μαντά μας μιλά για τη σημερινή διοργάνωση.

“Η εκδήλωση που γίνεται στις Βρυξέλλες για δεύτερη χρονιά, είναι μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία του Joseph Jamar, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαίκής Επιτροπής και εθελοντών Βέλγων και άλλων Ευρωπαίων, με σκοπό να βελτιωθεί η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη. Θα επικεντρώνεται δε σε ένα από τα πιο σημαντικά δώρα που έχει δώσει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στο κόσμο ολόκληρο, την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η Ευρώπη ξαναγνωρίζει την Ελλάδα.

Έτσι, επί 10 ώρες, 200 αναγνώστες θα διαβάζουν ζωντανά την ‘Πολιτεία’ του Πλάτωνα ενώ παράλληλα θα γίνεται γευσιγνωσία ελληνικών φαγητών και κρασιών, φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου και μύηση στους ελληνικούς χορούς. Το απόγευμα η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια μεγάλη συναυλία με την σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας και τους Λ. Μαχαιρίτσα, Μ. Πασχαλίδη, Δ. Παπίου και Δ. Σταράβα και θα μεταδίδεται μεσω web streaming (από τον υπολογιστή). Αξίζει να αναφερθεί ότι την περσινή εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 10.000 θεατές online και πάνω από 2.000 άνθρωποι στις Βρυξέλλες διαφόρων εθνικοτήτων, ενώ συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 12.000ευρώ για το Χαμόγελο του Παιδιού.

Εμείς, στο Ναύπλιον, θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε την 12ωρη αυτή εκδήλωση στο Φουγάρο, χάρη στο νεοσύστατο γραφείο της Περιφέρειας. Ραντεβού, λοιπόν, για να απολαύσουμε δράσεις από σύγχρονους φιλέλληνες, για την υποστήριξη της σύγχρονης Ελλάδας!

Σχετικά άρθρα