Παντζαροσαλάτα με καρύδια

10 Δεκεμβρίου 2015

Κλασική και αγαπημένη συνταγή για παντζάρια σαλάτα με καρύδια και ένα πλούσιο dressing με γιαούρτι. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο dressing και λίγο σκόρδο λιωμένο, θα το κάνει πεντανόστιμο.

Υλικά

  • 600γρ. παντζάρια χωρίς τα φύλλα τους
  • 100γρ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
  • Για το dressing
  • 60γρ. γιαούρτι σουρωτό
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • 1/2 έως 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή καθόλου αν το επιθυμείτε
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 κουτ. σούπας ζουμάκι απ’ αυτό που βράσανε τα παντζάρια
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα παντζάρια σε άφθονο νερό τουλάχιστον για ½ ώρα και μέχρι να γίνουν τρυφερά. Αφήνετε να γίνουν χλιαρά και τα ξεφλουδίζετε. Τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Κρατάτε 1 κρασοπότηρο ζουμί από αυτό που έβρασαν τα παντζάρια.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε το dressing: Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το λιωμένο σκόρδο, αν χρησιμοποιήσετε, το ζουμάκι από τα παντζάρια, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε τα υλικά καλά με ένα πιρούνι και προσθέτετε αλάτι. Κάνετε ένα τελευταίο κτύπημα.

Βήμα 3

Σερβίρετε τα τριμμένα παντζάρια σε πιατέλα, τα πασπαλίζετε με την κοπανισμένη καρυδόψιχα και περιχύνετε με το dressing. Ανακατεύετε και σερβίρετε.

Σημείωση: Αν αφήσετε τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή ώρα, θα ανακατευτούν τα αρώματα και θα γίνει ακόμα καλύτερη.

 
www.olivemagazine.gr


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...