Συλλήψεις μετά από αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Αυστραλία

10 Δεκεμβρίου 2015

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας συνέλαβε σήμερα το πρωί στο Σίδνεϊ έναν 15χρονο και έναν 20χρονο, και απήγγειλε σε βάρος τους κατηγορίες για "συνωμοσία για προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας" εναντίον κυβερνητικού κτιρίου.

Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια έρευνας της αστυνομίας στα σπίτια τους. Μετά την απαγγελία κατηγοριών, οι ύποπτοι θα παρουσιαστούν αργότερα σήμερα ενώπιον δικαστηρίου. Ο ανήλικος θα παρουσιαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας Μάικλ Φέλαν.

Οι συλλήψεις που έγιναν σήμερα προέκυψαν από στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι συλλήψεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της επιχείρησης Appleby που άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2014. 

Πρόκειται για μια μακροχρόνια έρευνα σε βάρος ατόμων υπόπτων για συμμετοχή σε ενέργειες ή σχέδια τρομοκρατικής δράσης στην Αυστραλία, ταξίδια στη Συρία ή στο Ιράκ και χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων.

Παράλληλα σήμερα, απαγγέλθηκαν παρόμοιες κατηγορίες σε βάρος ακόμη τριών υπόπτων, ηλικίας 21 και 22 ετών που τελούν ήδη υπό κράτηση.

Η υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ δήλωσε το φθινόπωρο ότι περίπου 120 Αυστραλοί ήταν στο Ιράκ και στη Συρία που πολεμούσαν μαζί με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Φέλαν δήλωσε ότι ήταν πιθανόν οι πέντε κατηγορούμενοι να έχουν επηρεαστεί από τζιχαντιστές που εδρεύουν στο εξωτερικό, και ότι τίποτε δεν βεβαιώνει ότι πήραν εντολές από το ΙΚ.

www.real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...