Γιατί πρέπει να δεις τον επικό τέλος του Hunger Games!

11 Δεκεμβρίου 2015

Οι Αγώνες Πείνας έχουν φτάσει πια και επίσημα στο τέλος τους. Όντως τελείωσαν αυτή τη φορά, μην νομίζετε ότι θα βγει κάνας τρελός από πουθενά και θα αναφωνήσει: May the odds be ever in your favor. 


Θα μας λείψουν αυτές οι ταινίες είναι η αλήθεια. Οι δύο πρώτες γεμάτες δυναμισμό, δράση και συγκίνηση. Οι δύο τελευταίες, ένας επίλογος όπως ακριβώς άρμοζε, αν και μερικοί πιστεύουν πως δεν ήταν ισάξιες των δύο πρώτων.
Ναι, είναι αλήθεια πως η πρώτη γνωριμία είχε μεγαλύτερη ένταση και το κοινό είχε ενθουσιαστεί με την πρωτοτυπία και τα βαθιά μηνύματα των πρώτων Αγώνων Πείνας, αλλά ας μην ξεχνάμε πως οι ταινίες αυτές ήταν βασισμένες σε αντίστοιχα βιβλία. Η ιστορία έπρεπε να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη τηρώντας όσο μπορούσε την εξέλιξη που τα βιβλία αρχικά διηγήθηκαν. Εξάλλου η επιτυχία των βιβλίων ήταν που οδήγησε στην κινηματογράφιση της ηρωικής ιστορίας της Κάτνις Έβερντιν.

Γιατί πρέπει να δεις την τελευταία ταινία, The Hunger Games Mockingjay part 2.
Πρώτον, για να μάθεις πώς τελειώνει η ιστορία. Και το ρομαντικό αλλά και το επαναστατικό της κομμάτι. Έχουν και τα δύο πολύ ενδιαφέρον.

Αν έχεις διαβάσει και τα βιβλία, θα μπορέσεις να κάνεις τις συγκρίσεις σου και να καταλήξεις αν η μεταφορά του βιβλίου στο σινεμά ήταν επιτυχημένη ή όχι, αφού πια το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. 

Η πρωταγωνίστρια, Τζένιφερ Λόρενς, κάτοχος και όσκαρ για τον ρόλο της στην πρώτη ταινία Hunger Games, είναι κατά τη γνώμη μου πολύ καλή ηθοποιός και κάνει την ταινία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Αλλά και το υπόλοιπο καστ απαρτίζεται από διακεκριμένους αλλά και από ταλαντούχους ανερχόμενους ηθοποιούς. (ΤζούλιανΜουρ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Λίαμ Χέμσγουορθ, Τζος Χάτσερσον, Τζίνα ΜαλόουνΝάταλι Ντόρμερ, και πολλοί άλλοι.)

Αν και καμιά φορά το σενάριό της σου δίνει την εντύπωση ότι «τρέχει», είναι αρκετά ισπρροπημένο, με σκηνές δράσεις αλλά και πιο αργές σε εξέλιξη σκηνές. Στο σύνολό της είναι μία καλογυρισμένη ταινία. 

To τρέιλερ της τελευταίας ταινίας:

H αγαπημένη μου σκηνή από την τρίτη ταινία, The Hunger Games Mockingjay part 1

Επιμέλεια: Iωάννα Ζέρβα


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...