Προσφυγικό: Τετ α τετ Τσίπρα-Νταβούτογλου

14 Δεκεμβρίου 2015

Συνάντηση με τον Αχμέτ Νταβούτογλου θα έχει ο Ελληνας πρωθυπουργός το πρωί της Πέμπτης στις Βρυξέλλες πριν από την έναρξη της τακτικής Συνόδου Κορυφής και στο περιθώριο της συνάντησης των 9 χωρών που εμπλέκονται στο ζήτημα του προσφυγικού, στην οποία έχει κληθεί να συμμετάσχει και η Τουρκία. 

Αποκλειστικό θέμα συζήτησης θα είναι η προσφυγική κρίση.  Οι δύο ηγέτες είχαν συναντηθεί πριν από περίπου έναν μήνα στην Άγκυρα όπου συμφώνησαν την περαιτέρω συνεργασίας τους για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. 

Θυμίζουμε ότι ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επιβεβαίωσε χθες την αποκάλυψη της Realnews ότι Τσίπρας-Μέρκελ και Ερντογάν θα έχουν ραντεβού στη Χίο. Οι τρεις ηγέτες πρόκειται να συναντηθούν στο ακριτικό νησί για το «καυτό» ζήτημα του προσφυγικού.

Διπλωματικές πηγές όμως πρόσθεσαν ότι σε αυτή τη συνάντηση θα είναι παρών είτε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είτε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

27 Ιανουαρίου ο Τσίπρας στο Ισραήλ

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr στις 27 Ιανουαρίου ο Ελληνας πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο Ισραήλ, για δεύτερη μέσα σε τρεις μήνες, μαζί με υπουργούς προκειμένου να γίνει το 2ο κοινό υπουργικό συμβούλιο Ελλάδας-Ισραήλ. 

Την επόμενη ημέρα, 28 Ιανουαρίου, Τσίπρας και Νετανιάχου θα ταξιδέψουν στη Λευκωσία για την τριμερή Σύνοδο κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.


www.real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ